Jestli znáte film Vesničko má, středisková, tak vězte, že scéna: „Přejeli Drápalíka!", který si za sklizně chtěl baterkou posvítit na převody jedoucího kombajnu a byl přejet tak dokonale, že mu z otisku v poli družstevníci vyrobili sádrový odlitek, nemusí být jen filmovou fantazií.

Podobný případ totiž v pondělí navečer řešili i v Pardubicích. Na řepkovém poli za hypermarketem Albert na Poděbradské ulici totiž kombajn při sklizni přejel muže ležícího v poli.

„Kombajnista si jej všiml až ve chvíli, kdy obracel stroj na další řádek a viděl, že v právě posečeném úseku leží člověk," popsala situaci tisková mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.
I tady sehrál svou roli alkohol. Pod vlivem však nebyl řidič kombajnu, ale právě onen „Drápalík".

Zdroj: Youtube


Vedle přejetého muže ležela vypitá lahev vodky. Za vše hovoří i vyjádření lékařky, která muže prohlížela.

„Šlo o Poláka opilého natolik, že kromě nadávání na bolest s ním nebylo možno vést nějakou jinou účinnou komunikaci. Kombajn jej naštěstí nepřejel žacím ústrojím, ale pravděpodobně jen pojezdovým kolem. Muž sice utrpěl polytraumatická zranění, se kterými byl převezen do fakultní nemocnice v Hradci Králové, ale žádné z nich nebylo takové, aby jej ohrozilo na životě. V tomto případě se nám asi opravdu potvrdilo nepsané pravidlo, že opilci mívají víc štěstí než rozumu," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Helena Škuligová.

Kuriózní situace

Ne úplně tradiční bude i vyšetřování této nehody. Nejde totiž o dopravní nehodu. Policie začala věc prověřovat pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.
V zásadě ale jen proto, že věc se nějak šetřit musí a není jiná kategorie, pod kterou by šlo incident zařadit.

Řidiče kombajnu trest pravděpodobně nečeká a Polák opilý tak, že neutekl ani před hučícím kombajnem, už vytrestán byl…