Střet dvou osobních vozidel u Heřmanova Městce skončil vážnou nehodou. O půl osmé ráno se dvě auta srazila na silnici mezi Chrudimí a Heřmanovým Městcem a na místo spěchali profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce. 

"Jedno z vozidel bylo přimáčknuté na strom a řidička zůstala zaklíněná mezi vozem a stromem. Druhé vozidlo zůstalo po střetu na vozovce. Řidičku se podařilo vytáhnout z auta ještě před příjezdem hasičů," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Vyprošťování nejhůře zraněné ženy bylo komplikované a za těžká zranění si žena zřejmě částečně i nese vinu. Podle všeho totiž ve vozidle nebyla připoutána bezpečnostním pásem a právě kvůli tomu se při střetu dostala mezi vlastní vozidlo a kmen stromu. Při pokusu o odtržení vraku od kmene dokonce praskl řetěz, kterým se svědkové ještě před příjezdem hasičů zdemolované auto snažili odtahovat. Těžce zraněnou ženu pak letecká záchranná služba převezla do nemocnice se zlomeninou pánevní kosti.

Další čtyři zraněné osoby bpřepravily do nemocnice sanitky. Hasiči museli odstraňovat i následky nehody. Kvůli záchranným pracím a odklízení trosek musela policie silnici mezi Bylany a Novým Dvorem dokonce uzavřít a ostatní řidiče odklánět po objízdné trase.