Pátek 9:30 Ke střetu dvou osobních vozidel došlo v pátek před desátou hodinou mezi Živanicemi a Lázněmi Bohdaneč. Střet si vyžádal zranění tří osob. Z jednoho vozu staršího manželského páru i z druhého asi padesátileté ženy. Všichni tři byli převezeni k ošetření do Pardubické nemocnice. Na místě jsou profesionální hasiči z Pardubic, dobrovolní z Lázní Bohdanče a dopravní policisté.

Silnice po nehodě zůstává uzavřená, doprava je odkláněna přes obec Dědek. Trosky obou vozidel jsou rozházeny po silnici. Co přesně se na místě stalo se zatím zjišťuje. Například zadní náprava jednoho z vozidel odlétla přibližně dvacet metrů od místa srážky.

Nehoda také v Semtíně

Pátek 10:30 Další dopravní nehoda je aktuálně (10:30) také v Semtíně. Před branou chemičky došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Zde je nehoda bez zranění, tvoří se ale kolony.

Pátek 11:45 Druhá nehoda v pořadí v Rybitví se udála před dvanáctou hodinou. Na konci obce před točnou trolejbusu se srazila tři vozidla. Došlo naštěstí pouze k jednomu lehkému zranění.

V Poběžovicích u Holic zasahuje vrtulník

Vážná nehoda u Poběžovit u Holic. Těžce zraněn při ní byl 13letý chlapec.Zdroj: HZS Pardubického kraje

Pátek 10:30 K další vážné dopravní nehodě došlo také mezi Poběžovicemi u Holic a Borohrádkem. Střetla se zde tři osobní vozidla. Na místě jsou v tuto chvíli hasiči a záchranáři. Na místě rovněž přistál vrtulník. Velice vážná zranění zde při nehodě utrpěl 13letý chlapec.