Ještě před víkendem se záchranáři nezastavili. Zasahovali u nehod na mnoha místech Královéhradeckého kraje. Nejvážnější se staly na Broumovsku a Hradecku.

Narazil do plotu

„V pátek krátce po čtrnácté hodině narazil motorkář do plotu v Hynčicích na Broumovsku. Na místo vyjela lékařská posádka z Broumova a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby Hradec Králové. Třiačtyřicetiletý muž utrpěl poranění hlavy a musel být napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci," uvedl mluvčí záchranářů Tomáš Ježek.

O necelé tři hodiny později se u Roudnice na Hradecku motocyklista srazil s autobusem. Muž utrpěl poranění v oblasti hrudníku a zad.

K další dopravní nehodě, ve které opět figuroval muž na rychlém stroji došlo před devatenáctou hodinou v Dolní Branné, kde došlo ke kolizi motorkáře s osobním autem.

Nehody ovšem nepostihly jen ty, kteří se prohánějí po silnicích na dvou kolech za pomoci motoru, ale také cyklisty. Zlomeninami nohy malého dítěte skončil střet „kolaře" s chodcem v Hradci.

Nechyběly ani nehody čtyřkolových motorových vozidel. První nehoda se stala u Bačetína už před šestou hodinou. Jednadvacetiletý řidičtu narazil do mostku a skončil na chirurgickém oddělení nemocnice v Rychnově.

„Po sedmé hodině narazil ve Svinišťanech šestačtyřicetiletý muž do stromu. S lehkým zraněním byl převezen na chirurgii v Náchodě," řekl Ježek.

Zůstala hlavou dolů

Na střeše skončilo auto řidičky, která cestovala do Trutnova. Havárie se odehrála u obce Výšinka. Podle svědků měla události předcházet prudká změna směru, smyk a nekontrolovatelné převrácení vozu na střechu mimo silnici. Poté byla žena bez zjevného zranění přepravena do trutnovské nemocnice.
Současně bourala jiná řidička v krajské metropoli, z nehody vyvázla s lehkými zraněními. Obdobně skončila také spolujezdkyně z vozu, které navečer havarovalo v Náchodě.