Za Penny marketem v ulici Karla IV. zhruba o půl sedmé ráno nalezli svědci velmi těžce zraněného muže s krvácejícím poraněním hlavy. Na místo byla ihned přivolána záchranná služba.
„Telefonát jsme přijali v 6:34 hodin. Pacient utrpěl velmi těžký úraz hlavy a levé horní končetiny. V bezvědomí a ve stavu ohrožujícím život byl sanitním vozem transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," uvedla mluvčí pardubické záchranné služby Helena Škuligová.

Zraněný muž bohužel svým zraněním v nemocnici podlehl. Policie již také zná jeho totožnost, událost se i nadále vyšetřuje.

Jenže, co se na místě vlastně stalo, zatím nikdo s určitostí nedokáže sdělit.
„Z výpovědí svědků víme, že v čase kolem půl sedmé někdo zaslechl ránu, která by se zraněním muže mohla souviset. Očité svědky ale doposud nemáme žádné, a proto prosíme všechny, kteří mohou poskytnout svědectví vedoucí k objasnění tak závažného skutku, aby kontaktovali nejbližší policejní služebnu nebo linku 158," konstatovala mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Zatím s určitostí nelze říci, že by šlo přímo o dopravní nehodu. V úvahu připadala i možnost pádu z přilehlého parkovacího domu. Zatím se ale nejpravděpodobněji jeví možnost právě střetu třeba s couvajícím vozem. I nadále policie žádá všechny svědky, kteří mohou cokoliv k případu sdělit, aby se na ni s informacemi neprodleně obrátili.