Ke zvláštní nehodě s vážnými následky došlo ve čtvrtek před čtrnáctou hodinou při svážení dřeva v katastru obce Býšť na Holicku.

Padesátiletého řidiče traktoru zde mělo přejet jeho vlastní vozidlo.

"K nehodě nedošlo na pozemní komunikaci. Okolnosti nehody jsou v tuto chvíli v šetření, ale z dosavadních informací vyplývá, že traktor, který v daném okamžiku nikdo neřídil, přes muže přejel a způsobil mu vážná poranění," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Muž utrpěl zlomeniny pánevní kosti. Na místě zasahovali zdravotníci i s vrtulníkem. Zraněný byl helikoptérou transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

K nehodě mělo dojít v mírném kopečku, jednou z možností proč k neštěstí došlo je tedy i možnost, že řidič vozidlo špatně zabrzdil, nebo že došlo k technické závadě na brzdném systému vozidla.

"Jak přesně k nehodě došlo budou ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení v Holicicích zjišťovat také pracovníci z inspektorátu bezpečnosti práce," dodala Eva Maturová.

Nehoda v Pardubicích

K další dopravní nehodě se zraněním došlo také na Masarykově náměstí v Pardubicích. Osobní automobil zde srazil 29letou ženu. "Zranění byla zdravotníky na místě vyhodnocena jako lehká," uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.