V obci Jaroslav na Holicku došlo ve středu ráno krátce před čtvrt na osm k tragické dopravní nehodě. Nákladní automobil zde při nehodě usmrtil 69letou ženu.

Na místě zasahovala jak záchranná služba, tak hasiči i policisté. Na silnici přistával i vrtulník.

"Posádka s lékařem a letecká záchranná služba se ze všech sil snažily zachránit život sražené ženy ale přes jejich usilovnou snahu a využití všech dostupných přístrojů pacientka na zemřela," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

"K nehodě došlo na přechodu pro chodce. Žena vedla jízdní kolo, řidič nákladního vozidla před přechodem údajně nestihl zabrzdit. Policisté kvůli vyšetřování uzavřeli silnici v obou směrech I/35 a v současné době odklánějí dopravu. Požití alkoholu před jízdou u 46letého řidiče policisté vyloučili provedenou dechvou zkouškou," sdělila Jana Drtinová.

Policie před desátou hodinou také částečně obnovila provoz. V současné době je průjezdný směr o Vysokého Mýta, automobily jedoucí od Holic jsou stále naváděny na objízdnou trasu.

Opět na přechodu

Řidič na Sukově třídě ve středu ráno zcela přehlédl ženu na přechodu a srazil ji.Zdroj: DENÍK/Jiří SejkoraNebyla to v ten den jediná dopravní nehoda, ke které došlo na přechodu pro chodce. Krátce po čtvrt na osm ráno došlo k obdobné situaci i v Pardubicích. Na Sukově třídě srazil řidič osobního vozidla ženu na přechodu pro chodce.

Řidič osobního vozidla (78) zřejmě nedostatečně věnoval pozornost řízení. Před přechodem u Pernerovy ulice pouze zpomalil, když pouštěl ženu s jízdním kolem, zcela však přitom ignoroval další chodkyni, která mu, po překonání jednoho ze dvou jízdních pruhů, přešla téměř před celým vozidlem. Následoval náraz. Sice v nízké rychlosti, ale ten i tak ženu nečekaný střet poslal tvrdě k zemi.

Na místě poskytli první pomoc svědci, posléze i hlídky státní a městské policie a záchranná služba.

„Žena utrpěla úraz hlavy, celkový otřes a zřejmě i na krátkou dobu ztratila vědomí. Ženu jsme převezli k vyšetření do pardubické nemocnice,“ sdělil mluvčí pardubické záchranné služby Aleš Malý.