Dva vážné střety osobních vozidel vyšetřují pardubičtí dopravní policisté. K tomu prvnímu došlo v neděli v obci Rybitví.

Poblíž trolejbusové točny UMA vyjelo rychle jedoucí vozidlo ford do protisměru a došlo ke střetu s přijíždějícím vozem renault. Ten se před ním zcela uhnul až na travnatý pás u silnice a stejně to bylo málo. U řidiče fordu byl  zjištěn alkohol v dechu.
„Policisté u třiadvacetiletého řidiče dechovou zkouškou zjistili 1,53 promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Jana Drtinová.

Úsek silnice v tomto místě skýtá různá nebezpečí. Zdánlivě se silnice jeví jako široká a přehledná. Na vzdálenosti několika set metrů se zde ale nachází přechod pro chodce, několik zastávek a silničních přípojek. Řidiče úsek navíc svádí k předjíždění a v minulosti se právě zde stalo několik velice těžkých nehod.

Bohdanečští strážníci museli asi tři hodiny řídit provoz kyvadlově, než byly následky střetu odstraněny.
„Zranění utrpěla posádka nabouraného vozidla. Řidič byl zraněn lehce, jeho spolujezdkyně však dostala těžký šok a s podezřením na poranění páteře byla převezena do Pardubické krajské nemocnice," dodala k nehodě mluvčí záchranné služby Helena Škuligová.

Boční střet

K dalšímu nebezpečně vypadajícímu střetu došlo včera ráno na křižovatce ulic Gebauerova a Sakařova v Pardubicích. Zde bylo zřejmě na vině nerespektování přednosti na hlavní silnici. Stříbrné octavii do cesty z Gebauerovy ulice vyjel červený renault. Šlo o čistý boční střet. Renault dostal ránu z pravé strany přesně mezi kola na středový sloupek a skončil smetený na chodníku u plotu rodinného domu.

Na místě zasahovali pardubičtí hasiči a dvě posádky záchranné služby. Naštěstí pro obě řidičky dopadla nehoda jen zničením aut. „Obě ženy utrpěly pouze lehká poranění a pohmožděniny," uzavřela Helena Škuligová.