Spánek za volantem. Tak zní oficiální verdikt o tragické nehodě z letošního 4. července mezi Kuněticemi a Ráby. 71letý řidič zde v blízkosti cyklostezky náhle vyjel do protisměru, kde smetl dva lidi. Matku se synem. Žena (43) svým zraněním podlehla na místě, chlapec (7) přežil jen díky umění lékařů.

Policisté řidiče, který svým klimbáním za volantem zmařil lidský život obvinili ze dvou trestných činů.

"Jedenasedmdesátiletý řidič vozidla Mercedes byl obviněn z trestného činu usmrcení z nedbalosti  a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neboť při jízdě usnul, čímž ztratil nad řízením vozidla kontrolu. Přejel do protisměru, kde se střetl s 43letou cyklistkou a jejím synem," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Policisté přímo na místě po nehodě také u řidiče provedli dechovou zkoušku, která vyšla opakovaně pozitivní a to v hodnotách 0,18 a následně 0,17 promile. Následný krevní rozbor ale alkohol v krvi nepotvrdil. Pozitivní dechová zkouška tak mohla být zkreslena například zdravotními důvody.

Automobil jedoucí od Rábů směrem na Kunětice podle svědků náhle vybočil do protisměru, kde srazil ženu a dítě, kteří jeli nebo šli směrem od Kunětic. Na místě zůstala dvě rozdrcená jízdní kola.