Dnes 18.00: APOEL Nikósia (3. místo) – BK JIP Pardubice (2. místo).

Soupeřem pardubických dlouhánů je klub, který sídlí v řecké části ostrova. Pikantní na celém utkání je fakt, že se v něm jedná o přímou postupovou bitvu. Oba týmy v dosavadním průběhu evropského poháru zvítězily přesvědčivě na půdě litevského Šiauliai a shodně doma podlehli největšímu favoritu skupiny běloruskému Tsmoki Minsk. Pro zajímavost: Beksa přišla o výhru v závěrečných minutách a APOEL dokonce v posledních vteřinách. V prvním vzájemném střetnutí zvítězily Pardubice před vlastním publikem 80:75, když o své výhře rozhodly zlepšeným výkonem po změně stran. Respektive až ve čtvrté čtvrtině.

„Samozřejmě, že myslíme na postup. Očekávám ale daleko těžší utkání než doma. Kyperské týmy jsou ve vlastním prostředí silnější, čemuž napomáhá i bouřlivá atmosféra v hledišti," prohlásil před odjezdem na pražské letiště pardubický trenér Tomáš Bartošek.
Odtamtud se jeho svěřenci přesunuli do Vídně a pak následoval let do Larnaky. Na kyperském letišti přesedlala pardubická výprava do autobusu, který ji zavezl do „řecké" Nikósie.

Pardubičtí basketbalisté skutečně sahají po mimořádném úspěchu. Postoupit totiž již po čtyřech odehraných zápasech (Minsk ještě musí vyhrát v Litvě) by byla hotová senzace. Nicméně pokud by Beksa na Afroditině ostrově prohrála, nemusí skládat zbraně. Z pěti skupin konference, ve které působí, se do dalších bojů kvalifikují také dva nejlepší celky z třetích míst.