Zlato vybojoval ve svém závodě v hodu kuželkou Martin Zach jedním ze svých nejlepších životních výkonů 27,95 m. Na to, že mu pořadatelé nepustili do soutěže ani jednu kuželku a musel házet cizími, je to opravdu skvělý úspěch! „Je vidět, že příprava na nadcházející Mistrovství světa v Londýně jde dobrým směrem, poslední ostrý start před MS se vydařil, mám z toho radost." okomentoval svůj výkon.

V té samé disciplíně, tedy v hodu kuželkou, přispěl do oddílové pokladnice Atletiky Bez Bariér i Martinův oddílový kolega Michal Enge, který pěkným výkonem 24,58 m obsadil třetí příčku. „Závod se úplně nepovedl podle mých představ. Řešil jsem bolavé rameno a ač jsem se před závodem cítím dobře, na výkonu se to podepsalo. Ale na Mistrovství světa budu připraven a chci zabojovat o medaili!" hodnotil.

Atleti bez bariér uspěli v Berlíně.Zdroj: archiv atletů

Třetím želízkem v ohni na Světovém Grand Prix v Berlíně byl diskař Jaroslav Petrouš. V Konkurenci dalších 7 závodníků předvedl svůj druhý nejlepší výkon letošní sezóny - 39,12 m a s tím si zajistil stříbrnou medaili. „Na Grand Prix se do Berlína vždy moc těším. Už jsem tu měl možnost reprezentovat několikrát a většinou s dobrým výsledkem. S letošním vystoupením jsem spokojený moc. Druhý letošní nejdelší zápis hovoří za vše. V závoě jsem měl sedm soupeřů a tak si stříbrné medaile moc cením," prozradil.

„Myslím, že jsou naši sportovci plně připraveni na účast na červencovém Mistrovství světa v atletice handicapovaných v Londýně. Ještě nás čeká krátké soustředění přímo před odletem a pak už bude na nich, jak se s tím poperou. Já věřím, že by medaili mohli dovést, v ideálním případě dvě," smála se Eva Hrdinová, trenérka a předsedkyně spolku Atletika Bez Bariér.