Prožíváte velké zklamání?
Určitě, ale ještě není konec. Máme před sebou dva zápasy. Sice to nevyšlo tak, jak jsme chtěli, ale přijde nový den. Musíme na to zapomenout a jít do toho od znovu.

Čím si vysvětlujete takto ospalý začátek?
Nevím, nezačali jsme ten zápas až tolik aktivně, jak jsme měli. Maďaři začali hodně agresivně a pak bylo těžké se dostat zpět do zápasu. I když jsme hráli dobrou obranu, podařilo se jim dát několik těžkých střel a potom bylo těžké na to odpovědět.“

Maďaři jsou známí tím, že jim v závěrečné čtvrtině docházejí síly. Překvapilo vás, že vydrželi až do konce?
Ne, v takových momentech, to jsou všechno důležité zápasy a všichni hráči v tu chvíli vydají ze sebe to nejlepší, takže tam jiná volba není. Tým, který chce vyhrát, do toho dá vše až do poslední vteřiny.

Jak hodně bylo frustrující, že vám vždy při dotahování ztráty zase odskočili?
Hodně. Objevilo se tam několik situací, kde jsme mohli dělat v obraně, co jsme mohli, tak potom Hanga dal několik těžkých střel. Začalo to ale tím úvodem, kdy dal několik jednodušších ran, dostal se do dobrého rytmu a nebyl pro něj problém skórovat těžké střely.

Nakonec to bylo jen o Vojvodovi a Hangovi, viďte?
Přesně tak, vše potom bylo bez ničeho dalšího. Jen jeden na jedna.

Prohráli jste si utkání špatnou obranou?
Myslím, že ne. Určitě bylo v obraně víc chyb než v útoku, ale je to jedno s druhým. Vše to bylo o tom začátku, ať už v útoku nebo obraně jsme do zápasu nešli s takovým nasazením, jak jsme měli.

Neprojevila se na vašem týmu veledůležitost zápasu. Nebyli jste nervózní?
Určitě je to možné. Je to spíš individuální otázka, ale trochu ano. Před tím jsme to měli ve skupině 1:1, takže ta nálada do zápasu byla dobrá. Jen to nevyšlo.

Nekalkulovali jste v závěru prohrát s Maďary co nejmenším rozdílem?
Ke konci zápasu od trenéra zaznělo, ať ten zápas dopadne jakkoliv, výhra, prohra, tak se musíme snažit o co nejlepší skóre.

V dalším utkání nastoupíte proti Černé Hoře. Jak byste charakterizoval její reprezentaci?
Určitě mají velmi kvalitní tým. Budeme se muset podívat na video, na jejich zápasy a hráče. Máme krátký čas na přípravu, ale dáme do toho všechno.

Půjdete do nich se stejnou vervou, jako Maďaři na vás?
Nevím, jaký bude plán, ale určitě se budeme snažit vstoupit lépe do utkání.

Před utkáním s Maďarskem se polemizovalo, zda vás pustí do hry zraněná noha. Jak je na tom po zápase?
Celkem v pořádku, trošku cítím, že to není úplně stoprocentní, ale po nějakém rozcvičení a zahřání to přejde. Během zápasu jsem na to nemyslel. Bude důležité se o to postarat teď, abych byl připraven i na Černou Horu.