Jak se nedávná výměna trenérů promítla do vztahů v týmu?

Se změnou nebyl problém. Jsme profesionálové, a tak jsme také novou skutečnost přijali. Stanislava Petra si osobně velmi vážím, je to výborný trenér a vynikající člověk. Nový trenér je čerstvým impulsem pro každého hráče. Šanci k prosazení u nového kouče teď mají všichni.

Polemizovalo se, že se vyskytovaly neshody v klubu, které pramenily mimo jiné z nedostatečné vybavenosti Stanislava Petra. Jak je to tedy? Mají hráči problémy v komunikaci se zámořskými borci?

Jazyková stránka je to poslední, co mohlo mít vliv na naše neúspěchy. Vždycky jsme se domluvili, v jazyce nevidím problém. Většina týmu ovládá angličtinu, dokážeme se naprosto v pohodě bavit. Například já dostávám lekce od soukromé učitelky. Na druhou stranu Ell Sanders dobře rozumí česky, takže ve vzájemné komunikaci vypomáhá také on.

Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony?

Ze začátku se nám vedlo, ale potom jsme zaznamenali šňůru pěti proher v řadě. Naštěstí jsme první čtvrtinu uzavřeli výhrou v Liberci.

V čem vidíte příčinu neúspěchů?

Je to tím, že v klubu se mnohé změnilo. Přišlo nové vedení, nový sponzor, dost hráčů odešlo a jiní jsou tu noví. Vždy trvá dlouho, než se všechny změny vstřebají, než tým najde společnou řeč.

Co říkáte na nové vedení klubu?

Pardubický basketbal podobnou injekci potřeboval. Dříve zde trochu stagnoval.

Ve strategii ambiciózního managementu hrálo důležitou roli posílení kádru. Máte představu o tom, čeho jste schopni dosáhnout?

Rozhodně máme na to, abychom se umístili do čtvrtého místa, které znamená postup do semifinále. Soutěž je však dlouhá a může se stát cokoliv, a to nejen nám.