Sotva ohlásila základní část Mattoni NBL závěr, začíná boj o druhou nejcennější domácí trofej, kterou je Český pohár České pošty. Od středy do pátku se bude hrát v Liberci a Turnově za účasti prvních šesti týmů základní části Mattoni NBL, vítěze vyřazovací části BA Sparta Praha a držitele „divoké karty". Tím je pořádající tým Kondoři Liberec.

A právě družstvo zpod Ještědu bude dnes od 17 hodin v Liberci soupeřem BK JIP Pardubice. Druhou dvojici v liberecké hale tvoří BK Prostějov s BA Sparta. Toto utkání se hraje od 19.30. V Turnově se ve stejných časech střetnou NH Ostrava – Děčín a Nymburk – Kolín. Zítra jsou na programu semifinálové zápasy ve kterých v Liberci změří síly vítězové dnešních zápasů z turnovské haly, kam se naopak přesunou vítězné týmy z Liberce. V pátek od 15.30 a 18.30 se budou v Liberci hrát zápasy o třetí místo a finále.

„Dá se říci, že los je pro nás letos příznivý. Nicméně nemůžeme spekulovat o snadném průchodu turnajem. Loni jsme vypadli již v prvním utkání a proto k úvodnímu zápasu musíme nastoupit s plným soustředěním. Český pohár je pro náš klub prvním vrcholem sezony. A také možností dosáhnout ocenění za odvedenou práci. Momentální forma i pohoda, která v týmu panuje, je dobrý základ pro týmové sebevědomí před pohárem. Za úspěch budeme považovat, když v turnaji odehrajeme tři zápasy a pohár bude pro nás mít medailové umístění," vytyčil jasné cíle generální manažer pardubického klubu Martin Marek.