2. zápas o 3. místo

Dnes 18.00: BK JIP Pardubice – BK Opava (hala Dašická).
Pardubičtí basketbalisté v letošní otočili kormidlo zápasů s Opavou ne o 180 ale o 360 stupňů. Zatímco v té loňské nevyhráli v základní části ani jediný duel, tak letos ovládli všechny čtyři v dlouhodobé soutěži a již zmíněný v souboji o bronz.

"První zápas nám výsledkově vyšel, ale stále musíme být ostražití a nesmíme nic podcenit. Nemůžeme si myslet, že už je hotovo. Všichni víme, jaký útočný potenciál Opava má. Samozřejmě, vítězství o 21 bodů, a hlavně předvedený výkon, energie, velmi dobrá týmová obrana hlavně ve druhé čtvrtině, to všechno nám dalo dobrý základ k zisku bronzové medaile. Ještě je ale před námi druhý zápas," zdvihá varovný prst pardubický kouč Tomáš Bartošek.

Beksa si při pohárovém systému může dovolit prohrát do jisté míry a stejně obhájí bronzové medaile. Kdo by se ale chtěl loučit se sezonou prohrou… „Když se ohlédnu za sezonou celkovým pohledem, myslím si, že v domácích zápasech jsme většinou předváděli atraktivní basketbal. Po celou sezonu nás podporovalo mnoho fanoušků, za což jsme velmi rádi. Teď bychom jim v posledním utkání rádi poděkovali za jejich podporu. To znamená, že se budeme chtít rozloučit vítězstvím a dobrým výkonem," tlumočí hlas z pardubické kabiny Tomáš Bartošek.