Ten za svou historii několikrát změnil trasu i název. Nyní se jmenuje Patnáctka Hvězdy Pardubice. Poběží se na okruhu ulicemi Pardubic směrem na Nemošice, Mnětice a zpět. Na programu je také několik doprovodných akcí. Jedná se o Lidový běh ulicemi Dukly 2,6 km, závodem pro rodiče s dětmi (400 m) a vystoupením reprezentace tělesně postižených atletů – vozíčkářů.

Celý program zahájí v 10 hodin akcí Pardubice na bruslích, která startuje od tribuny stadionu. Soutěže tělesně postižených sportovců ve vrhačských disciplínách budou nasměrovány na travnatou plochu stadionu, a to od 10.30 hod.

Start hlavního závodu Patnáctky Hvězdy Pardubice je naplanován na jedenáctou dopolední. Lidový běh a závod pro rodiče s dětmi začínají v 11.15 hodin.

V uplynulých dnech se konalo MČR v půlmaratonu. Na poděbradské kolonádě, kde se normálně „vyžívají“ chodci, nechyběl ani vytrvalec z Hvězdy SKP Pardubice Bořivoj Kalousek. Na trati dlouhé 21,1 km obstál více než se ctí, když v konkurenci nejlepších českých běžců obsadil výborné osmé místo časem 1:13:56 h.

Skupinka pardubických chodců se zúčastnila mistrovství Švýcarska v chodeckých soutěžích a její členové se zařadili na čelní příčky. Junior Jakub Zajíc soutěžil na netradiční trati 35 km a skončil mezi muži na výborném čtvrtém místě časem 3:41:56 h. Mezi juniory vybojoval stříbro věkem ještě dorostenec Lukáš Gdula, když 10 km zvládl za 52:12 min. V soutěži žen získala kov z bronzu nová posila družstva Hvězdy Pardubice Hana Herberová, a to na trati na 10 km časem 54:18 min.