Oba východočeské týmy míří do venkovního prostředí. Pardubičtí basketbalisté se představí na půdě předposledního týmu Kooperativa NBL. Svitavy zajíždějí ke druhému Děčínu a podruhé za sebou na ně čeká souboj, v němž nejsou jejich vyhlídky na vítězství moc reálné.

Středa 18.00: Lions Jindřichův Hradec (11. místo, 7 vítězství – 23 porážek) – BK JIP Pardubice (5. místo, 18 vítězství – 12 porážek).

Nejhorší tým poslední doby. Jihočeši prohráli již šestkrát v řadě. Pardubice by rády napravily domácí prohru s Děčínem.

„I když poslední výsledky Jindřichova Hradce nejsou nijak valné, jistě budou chtít doma ukázat jinou tvář a před domácími diváky předvést to nejlepší, co v nich je. Nečekáme proto jednoduché utkání. Zajímavou otázkou bude zapracování nových hráčů do sestavy. Kaša je nebezpečný střelec za tři body a Wright je, soudě podle utkání v Ústí nad Labem, velmi nebezpečný ve hře jeden na jednoho i v přechodové fázi," přemítá pardubický trenér Tomáš Bartošek.

Na rozdíl od dvou předchozích sezon, nemají pardubičtí basketbalisté s tímto soupeřem žádné větší problémy.

„V minulých utkáních se nám proti tomuto soupeři dařilo a na tyto povedené výkony budeme chtít navázat. Rádi bychom se opět dostali na vítěznou vlnu. Musíme naplno využít náš útočný potenciál a být nebezpeční jak v blízkosti koše, tak i z perimetru. Také se stále musíme snažit o co nejrychlejší přechod do útoku," nabádá Tomáš Bartošek.

Středa 18.00: BK Armex Děčín (2. místo, 24 vítězství – 5 porážek) – Bohemilk Tuři Svitavy (9. místo, 12 vítězství – 18 porážek).

Proti druhému týmu tabulky se Turům v této sezoně dařilo lépe na jeho palubovce. Na ní odehrál vyrovnané měření sil a padl po napínavé koncovce těsně pouze pětibodovým rozdílem. Zato lednové utkání ve Svitavách se rychle změnilo v suverénní záležitost Děčína, s jehož tvrdostí pod košem se Tuři nedokázali srovnat.

„Čeká nás nepochybně těžký zápas, ale určitě v něm budeme chtít pokoušet štěstěnu mnohem více než minule doma proti Nymburku," myslí si asistent trenéra Pavel Špaček, že s Děčínem lze hrát přece jenom s větší nadějí než s mistry.

Do sestavy Turů by se měl už vrátit Jan Špaček, jemuž vypršel disciplinární trest za extempore v Pardubicích. Otazník naopak visí na startem rozehrávače Jonese, který kvůli bolestem v podkolenní oblasti nemohl do utkání s Nymburkem nastoupit. Mladík Andres ovšem dokázal, že je schopen úspěšně zastat na klíčovém postu podstatnou porci minut.

„Pokud chceme do play off, tak musíme jít výhře naproti v každém zápase. Děčín je samozřejmě jasným favoritem, ale kdo by čekal třeba víkendové vítězství USK v Prostějově? Pokusíme se navázat na dobré momenty z utkání s Nymburkem," dodal asistent trenéra, který věří, že časy, kdy si Tuři vozili z cizích palubovek kruté debakly, jsou již minulostí.

Klíčem pro to, aby mohli Tuři odehrát kvalitní zápas, bude jejich fyzická i psychická odolnost proti soupeři, který se prezentuje důraznou hrou často na hranici únosnosti.