Zaknihovali pátou výhru v řadě, čímž překazili borcům od Špilberku další skalp. V nedávné době tam totiž neuspěli Děčín, Opava, Ostrava ani USK. Velikonoční víkend zpříjemní Bekse volno a ve středu cestuje ke klíčovému duelu do Děčína. Naopak svitavští
Tuři přivítají dnes od 17 hodin ve svém hájemství právě Brno a budou křísit svoje naděje na čtvrtfinále play off.

Brno – Pardubice 82:86
První čtvrtina připomínala bodové hody. Domácí zaznamenali počet 23, Beksa ještě o devět bodů více.

„Oběma týmům se na začátku utkání nechtělo moc bránit. Téměř z každého útoku padal koš," okomentoval ofenzivně laděný úvod pardubický trenér Tomáš Bartošek.
Poprvé dvouciferně vedli hosté na přelomu první a druhé kvarty. Mezi 21. a 26. minutou zavřela své hostitele na pouhých třech bodech a měla k dobru již šestnáct bodů (28:44). Pardubičtí si hodně pomáhali velkou aktivitou na útočném doskoku.

„Postupem času jsme zlepšili obranu a v útoku se nám dařilo navázat na kvalitní výkony z předchozích zápasů," podotkl pardubický kouč.
Nástup do druhého poločasu vyšel lépe Brnu, kteří se během tří minut přitáhli na šest bodů (42:48). Navíc Wall s Pandulou měli již zapsány tři osobní chyby a Švrdlík dokonce čtyři.

„Vstup do třetí čtvrtiny nám jako již poněkolikáté v této sezoně nevyšel. Domácí snížili a ožili. Pak už se skóre přehoupávalo z plus deset na čtyři, z plus dvanáct na pět. Zkrátka nebyli jsme schopní soupeře tak zvaně dorazit," pokrčil rameny Bartošek.
Jeho slova vystihuje fakt, že pasáž mezi 18. a 28. minutou ovládli hráči mmcité poměrem 25:13. V závěru třetí čtvrtiny se přiblížili na rozdíl jediného koše (60:63). V kritických momentech však pardubický tým zpreciznil obranu a dal důležité koše.
Sedm minut před koncem Pandula odtáhl svůj tým na 75:63 z pohledu Pardubic. Jenže ve 38. minutě bylo znovu vše otevřené (73:77). A minutu před koncem zadělal domácí Ojo na drama (80:82). Výhru Beksy jistily přesné šestky.

„Myslím si, že v závěru rozhodla naše větší zkušenost. Naši klíčoví hráči dali důležité koše. A za celou dobu jsme domácím nedovolili vyrovnat, nebo se dostat do vedení," poznamenal Tomáš Bartošek.

Kolín – Svitavy 88:75

Je to už tradice posledních kol. V klíčových utkáních sezony chybí svitavským basketbalistům některá z hlavních postav. Když už mohli v Kolíně hrát Bruinsma, Špaček i Doaks, tak zase nebyl k dispozici rozehrávač Jones.

Kolín ukázal svoji sílu. Ani jednou neprohrával, občas sice zahazardoval s luxusním náskokem, soupeře však neustále držel na distanc. Hosté měli několik dobrých pasáží, ale tahali za kratší konec.

„Postrádali jsme Jonese a od toho se vše odvíjelo. Prostě a jednoduše kluci, kteří zastávali jeho pozici, na to nejsou zvyklý a z toho plynulo velké množství ztrát. Co se týká střeleckých procent, byl zápas celkem vyrovnaný, ale vinou našich ztrát měli domácí o patnáct střel více, což prakticky rozhodlo. Nemohu hráčům vytknout, že by nebojovali, ale bez klasického rozehrávače to jde složitě," podotkl svitavský lodivod Stanislav Petr.