Slezané sice v úvodu vedli 9:5, ale to bylo vše. Východočeši výsledek díky trojkám Burnetta a Kotase otočili. Čekalo se, že se Opava zvedne, avšak to se nestalo. Beksa dobře bránila a do poločasu si vytvořila čtrnáctibodový náskok. „Dá se říci, že od úvodu zápasu jsme měli mírně navrch," řekl jeden z hostujících trenérů Tomáš Bartošek. „Ve druhé čtvrtině jsme dobře bránili, šli jsme do trháku, to se odrazilo na našem sebevědomí. Tato pasáž rozhodla," podotkl hostující kouč.

Opava se už nezvedla, její výkon byl bezkrevný, tedy až na Filipa Zbránka. Slezané prohráli o jednadvacet bodů. „Beru to na sebe. Přecenil jsem motivaci kluků na zápas o třetí místo," řekl smutným hlasem opavský trenér Petr Czudek. „Bylo to ospalé a nekoncentrované. Jediným, kdo bojoval, byl Filip Zbránek," dodal.

Pardubice si před odvetou vytvořili slušný náskok. „Jsme teprve v poločase. Opava má velmi útočný potenciál. Musíme se na pondělí dobře připravit," zůstává nohami na zemi Bartošek. „Manko je velké. Balón je kulatý, musíme podat podstatně lepší výkon. Takhle se totiž o bronz nehraje," kroutil hlavou opavský křídelník Viktor Cvek. „Pardubice více chtěly, my jsme si mysleli, že to půjde samo, ale nešlo. Naši fanoušci si takovou hru nezaslouží," poznamenal Cvek.

Odveta je na programu v pondělí v Pardubicích.

BK Opava – BK JIP Pardubice 67:88 (19:24, 30:44, 50:67)
Body: Zbránek 15, Klečka 13, Dragoun, Cvek a Blažek 7, Kvapil 6, Šiřina 5, Bujnoch 3, Kouřil a Jurečka 2 – Burnett 18, Švrdlík 15, Walla a Autrey 13, Pandula 11, Nečas 7, Půlpan 6, Kotas 3, Kohout 2. Trojky: 5:7. Fauly: 23:21. Trestné hody: 20/24:13/19. Doskoky: 28:41. Rozhodčí: Dolinek, Hruša, Vondráček. Diváků: 1212. Nejlepší hráč: Kamil Švrdlík (Pardubice).