Nechtějí se o tom bavit, nechtějí o tom ani slyšet, přesto tomu neuniknou. Řeč je o polemice na téma třetí příčka po základní části. Do jejího konce zbývají pouhá čtyři kola a pardubičtí basketbalisté stále živí naději na bronz. Dnes večer ji mohou přikrmit v hlavním městě.

Dnes 18.00: USK Praha (10. místo) – BK JIP Pardubice (4. místo).
Věřím, že se dokážeme nabudit po překvapivé prohře, kterou jsme utrpěli v předchozím domácím zápase s USK. Boj o třetí místo samozřejmě zčásti sledujeme, ale primárně se koncentrujeme na naši vlastní výkonnost. Pro mě osobně, a myslím si, že i pro všechny hráče, bude velkou motivací odčinit prohru z ČEZ Areny," dumá pardubický trenér Dušan Bohunický.

Jakou poušť a dešťový prales. Tak by se daly nazvat výkony pardubických čahounů před vlastními diváky a ve venkovním prostředí. V poslední čtvrtině základní části na cizí půdě ještě nevyhráli. Vyjde jim čtvrtý pokus?
„Bude důležité, abychom byli dostatečně agresivní směrem do vnitřního prostoru. Měli bychom mít výhodu zejména ve větší pohyblivosti našich pivotů a této přednosti bychom chtěli využít. Co se týče obranného výkonu, naší snahou bude vytvářet na soupeře tlak, hrát na obranné polovině dostatečně agresivně. To nám v předchozích zápasech, až na jednu výjimku, proti tomuto týmu fungovalo," má jasno Bohunický.