Pořadatel akce Dostihový spolek totiž neakceptoval jeho požadavky, které považuje za přemrštěné. Podle místopředsedy představenstva společnosti Michaela Skalického totiž požadoval Charlie Mann zaplatit přepravu koně z Velké Británie, osobního řidiče, ubytování pro personál a vlastní lóži pro majitele koně, kterých je navíc kolem dvaceti.

„Celé jsme to vykalkulovali na zhruba půl milionu korun. Nikomu přitom nic nehradíme. Navíc si myslíme, že jsme natolik prestižní dostih, že si můžeme dovolit takovou nabídku odmítnout, vydírat se rozhodně nenecháme," řekl Skalický s tím, že v jednání je ještě účast jedné z francouzských stájí bez jakýchkoli požadavků. „To by byl pak jediný zástupce ze zahraniční stáje. Ale žijeme v Evropské unii, tak proč lpět na definici zahraniční účasti. Stejně tady budou koně narození většinou v zahraničí, zahraniční jezdci, trenéři," dodal Michael Skalický.

S tím souhlasí i osminásobný vítěz Velké pardubické s Českou pojišťovnou Josef Váňa. „Nikde v zahraničí tohle není, každej by měl brát účast na Velké jako čest, určitě nemá cenu ustupovat. Máme tady dostatečně velkou konkurenci, že se bez nich obejdeme. Si asi myslej, že tady ještě hrajeme pálku," uvedl Váňa, který se pravidelně účastní i zahraničních klání.

Devítiletý hnědák Lambro, kterého se snažil Charlie Mann do Velké prosadit, navíc dosud nemá podle experta turfu Milana Tůmy splněnou kvalifikaci, kterou ovšem může získat ještě na některém ze zahraničních dostihů. Do Velké pardubické s Českou pojišťovnou se letos přihlásilo 64 koní, z nichž zatím 33 splnilo kvalifikační podmínky. Na start se jich ale může postavit pouze pětadvacet.