V minulé sezoně totiž nechal trápící se pardubické basketbalisty odpočívat až do Final Four. Bylo to tím, že závěrečný turnaj Českého poháru pořádala právě Beksa. A to bez účastí českého giganta z Nymburku. Další příznivá shoda okolností.

Domácího prostředí využili pardubičtí dlouháni bezezbytku. Po infarktovém semifinále s Kolínem v souboji o zlato přejeli Děčín. Nutno poznamenat, že se pardubický tým v tu dobu opravdu nenacházel v ideálním rozpoložení. Po změně trenéra hledal svojí ztracenou tvář. A zdá se, že tento obrovský úspěch nastartoval BK JIP Pardubice k lepším zítřkům. V lize vybojoval bronz a vykročil vstříc pohárové Evropě.

No a když basketbalový bůh zjistil, že Pardubice jsou ze srabu venku, tak jim v letošním ročníku Českého poháru naložil. Už v pátém kole jim postavil do cesty loňského účastníka Final Four. V Kolíně si však z evropských měření sil rozjetý stroj svého soka podal.
Tím trnitá cesta ale neskončila. V souboji, kdo z koho postoupí na závěrečný turnaj, musela Beksa do Děčína. Na palubovku, kde ona sama ani obecně se moc nevyhrává. Jenže pardubičtí obři vložili do utkání všechny fyzické i psychické síly a přes značné oslabení dobyli sídlo Válečníků. Obhájili tak svojí účast ve Final Four.

V pondělním televizním střetnutí, kdy Východočeši rozdrtili právě Děčín, se losovaly semifinálové dvojice. A myslíte, že se nad nimi basketbalový bůh smiloval? Ani v nejmenším! Obhájce prvenství narazí na nejúspěšnější tým novodobé historie našeho basketbalu. V lize Nymburk porazil…