Lvům pardubická multifunkční aréna svědčí, v listopadu tam zdolali Island. Dalšími soupeři v jejich skupině jsou Finsko a Bulharsko. Se severským týmem se střetne Česká republika v pátek 29. června od 18 hodin, soka od Černého moře přivítá v pondělí 2. července ve stejný čas.

Jediným „odhaleným“ testem před ostrými konfrontacemi bylo páteční utkání s Gruzií. A v Praze se národní tým naladil na vítěznou notu, když svého protivníka zdolal 71:57. Do utkání zasáhl i pardubický rozehrávač Viktor Půlpán.

„V prvním poločase jsme hráli lépe. Byl to ten typ hry, který chceme praktikovat. Ve druhém to nebyl hezký zápas na koukání. Nedali jsme hodně volných střel. Možná to zapříčinila fyzická kondice. Jednalo se ale o první zápas pro kompletní tým. Točil jsem hodně hráčů. Nakonec jsem spokojený. Musíme vylepšit věci, které děláme dobře, a redukovat chyby,“ pravil český kouč Ronen Ginzburg.

V sobotu se ještě oba celky střetly za zavřenými dveřmi. Od neděle se Lvi budou tři dny připravovat v tréninkovém centru v Nymburce a pak se přesunou do Dřítče u Pardubic.