Pomalý vstup, který vůbec nedopadl dle představ Felipe Condeho. Zranil se mu totiž jeden z klíčových hráčů Everton a do utkání již nemohl nastoupit. Po vlážném úvodu, kdy domácí i hosté si vypracovali několik menších šancí se Chrudim prosadila až v jedenácté minutě. Výborně zafungovala bratrská spolupráce a po přihrávce Pavla Drozda se prosadil střelecky David Drozd. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. O necelé dvě minuty později se střelec úvodní branky proměnil v nahrávače a jeho akci zakončil pohotově z první nestárnoucí Mareš, který nedávno oslavil 48. narozeniny. 

Vzápětí mohl snížit na druhé straně Žoček, ale nejprve byla proti branková konstrukce a napodruhé i Dudu. 

Hosté pokračovali v tlaku i ve druhé půli a šancí přibývalo. Domácí brankář ale kryl všechny střely a několikrát opravdu chytil stopocentní příležitost.

Třetí branku přidal až Pavel Drozd, když využil rychlé naběhnutí. Chrudim tak vyhrála obě střetnutí s Libercem a chybí jí poslední krok do semifinále. Mečbol budou moct proměnit svěřenci trenéra Condeho již tuhle sobotu od 19. hodin na heřmanoměstecké půdě.

"Ze začátku jsme měli trochu problémy, nehráli jsme tak lehce jako doma. Postupně se naše hra zlepšila a výhra je zasloužená. Konečně jsme udrželi čisté konto,” pochvaloval si reprezentant Pavel Drozd.

FTZS Liberec - FK Chrudim 0:3 (0:2)

Branky: 11. D. Drozd (P. Drozd), 13. Mareš (D. Drozd), 27. P. Drozd. FTZS Liberec: Vogt – Knejzlík, Vyčítal, M. Bína, Daněk – P. Bína, Jelínek, Šťovíček, Zounek, Benek, Žoček. FK Chrudim: Dudu – Koudelka, Everton, D. Drozd, P. Drozd – Slováček, Doša, Torres, Capinha, Mareš, Kubát, Radovanovič, Balog.