Jak již bylo napsanáno, tak los přisoudil pro dorostence nejprve Žabinské Vlky. Zápas byl v prvním poločase vyrovnaný a diváci ani jednu branku neviděli. Muselo se tedy rozhodnout až ve druhé půli. Chrudim nastřílela tři góly a obdržela pouze dva, což znamenalo, že míří do finále. Tam na ně čekali futsalisté z nedalekého Vysokého Mýta. Utkání v základní části vítěze nenašlo a rozhodovalo se tak v pokutových kopech. Ty zvládli lépe futsalisté Nejzbachu a Chrudimští tak brali stříbrné medaile.

Semifinále

FK Chrudim - Žabinští Vlci Brno 3:2 (0:0).

Branky: 23. Hromek, 30. Šimon (Tichý), 38. Špáník – 25. Vičar (Polóni), 39. Polóni (Cabelka).

Finále

FK Chrudim - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 2:2, na penalty 1:3 (1:1)

Branky: 10. Šimon (Tichý), 26. Biško (Rešetár) – 18. Šeda (Dolníček), 35. Špaček (Loukota).
Sestava: Špánik (Kobera, Kolbaba) – Lang (K), Tichý, Bezdíček, Hromek, Macháček, Biško, Černý, Rešetár, Šimon, Dvořáček.

Téměř identický příběh psali i chrudimští junioři. Ti narazili v semifinále na Mělník, který byl považován za favorita. Chrudim ale dokázala, že umí překvapit a svého soupeře porazila 5:3. Ve finále na svěřence trenéra Jana Bartka čekal Liberec. Na něj již byli krátcí a se severočeským celkem prohráli 2:4. Obrovský úspěch mládežníků je ale zřejmý a Chrudim má tak zajištěnou světlou budocnost. Čehoš si všiml i trenér A týmu Felipe Conde.

"Gratulujeme mládežnickým týmům našeho klubu (u17/u19). Oba týmy předvedly dobrý výkon a dostaly se do finále. Jak jsem řekl dříve, od mládeže chceme, aby se učili FUTSAL a měli odvahu hrát s míčem. Velmi dobrý výkon, kluci! Zvláštní gratulace personálu, který tyto mladé lidi doprovázel. Přenesli jste hodnoty klubu: 1. Být protagonistou, hrát si s míčem a ne jen reagovat na soupeře. 2. Vydat ze sebe v každém zápase maximum. 3. Projevte především respekt k soupeři. Způsob, jakým jste vyhráli a jak jste prohráli, ukazuje druh chování, který chtěli zaměstnanci klubu přenést. To očekáváme od mladých sportovců, jako jste vy. Gratuluji a těším se, že někteří z vás budou hrát jako profíci," vzkázal trenér nejen mladým nadějím.