Leden se dá také označit jako měsíc zabijaček. Na tu jednu se chystal obhájce prvenství v Přeloučské hokejbalové lize. Místo jateční pistole, sekery, pilky a nože se však rozhodl použít jako smrtící nástroj cepy… Přeloženo do mluvy soutěže. Cepy se chystali na Čuníky. Jenže ti jim proklouzli a nejúspěšnější celek novodobé historie vyřadili už ve čtvrtfinále. Další favorité splnili předpoklady.

Kenya (1-) – Chl. bobr (8.) 2:0
Petr Svoboda, Kenya: „V prvním utkání bylo důležité, kdo vstřelí první gól. Což se podařilo nám. Ve druhém jsme se dostali rychle do vedení, avšak po našich dvou hrubých chybách jsme posadili soupeře do sedla. Po zvýšení aktivity v posledních pěti minutách se nám povedlo vývoj skóre strhnout na svoji stranu."

Tomáš Grande, Chlupatý bobr: „Takticky jsme hráli, co jsme si řekli. Po herní stránce to bylo velmi dobré u obou týmů. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho gólmana Chmelíka a dvou mladíčků Barvy a Moravce. Kenya byla lepším týmem, nezbývá nic jiného, než jí pogratulovat."

Cepy (2.) – Čuníci (7.) 0:2
Libor Komůrka, Cepy: „V prvním zápase jsme nedokázali podchytit tempo play off. Čuníci nás potrestali dvěma góly. A takové manko se už těžko dohání. Druhý zápas byl o něčem jiném. Tentokrát se nám podařilo stav vyrovnat a doufali jsme, že sérii otočíme, jako to bylo v minulosti. Ale asi jsme si již velkou porci štěstí vybrali…"

Martin Kazimír, Čuníci: „Poprvé v sezoně jsme byli v plné síle. Díky přístupu a obětavosti všech hráčů jsme Cepy

prakticky nepustili do hry. Skvělý výkon v útoku podal Košťál, který dvěma výstavními góly zlomil v prvním i ve druhém utkání odpor Cepů. Famózním výkonem ho podpořil Novelinka v brance.

Motor (3.) – Devils (6.) 2:0
Martin Šmíd, Motor: „V prvním utkání jsme potvrdili roli papírového favorita. Po druhém duelu se nebudeme vymlouvat na nějaké sebeuspokojení, ale soupeř v první půli hrál velmi dobře za maximálního nasazení. Po třetím gólu, který jsme obdrželi hned ve dvacáté vteřině druhé půle se náš motor rozjel na plné obrátky. A po zbytek zápasu jsme byli lepším a aktivnějším týmem, což jsme si přenesli do prodloužení."

Ladislav Homola, Devils: „Snad zbytečný respekt, či přehnaná taktická svázanost prvního zápasu, měla za následek nepopiratelnou převahu soupeře po celou dobu utkání. Druhý zápas za to nabídl úplně jiný herní obrázek hry. Náš tým svým nasazení dokázal využít nabídnuté šance, které krystalizovali v nadějné vedení. Bohužel soupeř dokázal velmi brzy vyrovnat a v následném prodloužení uhasil pekelný oheň.

Břehy (4.) – Rockets (5.) 2:0
Michal Drápalík, Břehy: „První duel byl opatrný z obou stran a oba týmy drželi hlavně gólmani. Zápas rozhodla jedna šťastná přesilová trefa. Druhý zápas jsme očekávali ještě náročnější, nicméně se nám podařilo po třech trefách dostat se do trháku. Po změně stran se zdálo, že zápas kontrolujeme, ovšem naše jedna chyba je vrátila do hry, evidentně ožili a dvě minuty před koncem se jim podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu. Nakonec silou vůle se nám podařilo utkání dotáhnout k vítězství."

Martin Kohout, Rockets: První zápas jsme byli aktivnější, ale hraje se na góly. Ve druhém jsme zaspali začátek a soupeř se ujal vedení 3:0. Snažili jsme se utkání zdramatizovat, což se nám povedlo a v závěru jsme se při power play tlačili do vyrovnání. Břehy to však ustály."

Jména a čísla
Čtvrtfinále
Kenya – Chlupatej bobr 1:0 (0:0). Branka: Pražan. Vyloučení: 8:6. Zásahy brankářů: 11:16. Chlupatej bobr – Kenya 2:3 (2:1). Branky: Barva, Moravec – Kazimír, J. Svoboda, Stýblo. Vyloučení: 3+1x6:3. Zásahy: 14:7. Konečný stav série: 2:0 pro Kenyu.
Cepy – Čuníci 0:3 (0:2). Branky: Černý, Košťál, R .Kubát. Vyloučení: 0:2. Zásahy: 13:9. Čuníci – Cepy 2:1 (1:0). Branky: Košťál, D. Kubát – Raška. Vyloučení: 0:2. Zásahy: 19:15. Konečný stav: 2:0 pro Čuníky.
Motor – Devils 5:0 (3:0). Branky: Bacovský a Večerník 2, Čermák. Vyloučení: 0:3. Zásahy: 8:17. Devils – Motor 3:4 po prodloužení (2:1). Branky: Černický, Hlavsa, Ziegler – Bacovský 2 , Čermák, Šmíd. Vyloučení: 0:1. Zásahy: 13:8. Konečný stav: 2:0 pro Motor.
Břehy – Rockets 1:0 (1:0). Branka: L. Vlk. vyloučení: 1:3. Zásahy: 12:10. Rockets – Břehy 2:3 (0:3). Branky: Matoušek, Peřina – Horák 2, Kalousek. Vyloučení: 2:2. Zásahy: 15:9. Konečný stav: 2:0 pro Břehy.

O 9. až 11. místo
Fan club – TPS 0:4 (0:3). Branky: J. Novotný 2, Dvořák, Jankura. Fan club – Opatovice 0:1 (0:1). Branka: Vrtáček. Pořadí: 9. Opatovice 4 b. (1:0), 10. TPS 3 b. (4:0), 11. Fan club 2 b. (0:5).