Tak se na soupeře pořádně připravili a Válečníkům zbyly oči pro pláč. Po více než dvou letech tak měla Kooperativa NBL jiného vítěze těchto vzájemných střetů. Výhru si Beksa osladila stovkou.

Pardubice – Děčín 101:75
Nehraje se v rukavičkách, nejsou to souboje pro panenky ani taneční. Jinými slovy zápasy s Děčínem bolí. Ne však toho, kdo dokáže oplatit stejnou mincí.

„Rozhodující bylo, že jsme se Děčínu vyrovnali, nebo ho spíše ještě předčili ve fyzické hře. S ním se vždy jedná o velmi nepříjemné a tvrdé utkání. Ale my jsme do toho šli tak, abychom ukázali, že opravdu neuhneme z jediného souboje. To se ukázalo. Tedy až na první půlku, kdy jsme pustili soupeře v přechodové fázi dát nějaké lehčí koše, jsme i v obraně hráli velmi dobře,“ podotkl pardubický křídelník Lukáš Kotas.

Po přestávce jeho tým svého soka předčil ve všech směrech. Kraloval pod oběma koši a splnil do puntíku základní poučku: Děčín přeskákat. V tomto utkání 43 ku 25. A protivníku dovolili pouze dva útočné doskoky, oproti svým patnácti!

„Na útočném doskoku, nebo celkově v doskoku jsme dominovali a díky tomu jsme měli i více střel. Zhruba od páté minuty druhého poločasu jsme zápas měli pevně v rukou. Děčín se prosazoval jen z dálky. Naopak my jsme měli útočnou hru mnohem vyváženější, byť i my jsme si hodně pomohli střelami z perimetru,“ pravil Kotas.