Návrat televizních kamer do sportovní haly Dašická. Ono toto tvrzení není úplně přesné. Musí se k němu dodat ne na basketbal ale florbal. Ano, z nově upraveného stánku pardubických sportovců se dnes bude vysílat přímý přenos z florbalové Tipsport Superligy. Pondělní podvečer bude na kanálu ČT Sport patřit florbalistům Pardubic a Mladé Boleslavi, tedy dvěma celkům z opačných pólů tabulky. Utkání jedenáctého kola začíná v 17 hodin, přenos pak o pět minut dříve.

Dnes 17.00: Sokol Pardubice – Technology Florbal Mladá Boleslav (hala Dašická).
Východočeši stále pomýšlejí na premiérový postup do play off. I přes nelichotivý pohled na dosavadní postavení a bodový zisk stále existuje reálná šance na proniknutí do elitní osmičky. K tomu ovšem potřebuje domácí Sokol zabrat, nejlépe hned dnes. A to přestože na jeho palubovku dorazí ambiciozní. Tedy jediný celek, se kterým se letos Pardubáci ještě nestřetli.

Poslední dva zápasy pardubičtí florbalisté prohráli, ačkoliv měli obě utkání skvěle rozehraná. Například proti Ostravě byli po deseti minutách v plusu 4:0…

„S Ostravou i Chodovem jsme vedli a rozhodně jsme pomýšleli na body. Prohra s Ostravou však mrzí daleko víc, protože je to tým, se kterým bychom měli bodovat. Duel s Chodovem vypadal paradoxně herně lépe, tudíž doufám, že na tento výkon navážeme i v televizním utkání. Rozhodně už chceme naše fanoušky potěšit," naráží domácí útočník Michal Janeček na fakt, že jeho tým v předchozích čtyřech případech před vlastními fanoušky vždy selhal.
Pětadvacetiletý útočník zmeškal úvod ročníku kvůli svalovému zranění, ovšem nyní se již zabydlel ve druhé útočné formaci a je stabilním členem pardubické sestavy.

„Zpočátku byl znát delší herní výpadek, ale každým zápasem se cítím lépe. Noha by měla být v pořádku, při zápasech a trénincích už nemám žádné úlevy. Naštěstí mě to už nijak nelimituje," pochvaluje si střelec tří branek.

Sokol čeká v dohrávce jedenáctého kola Tipsport Superligy velmi náročná florbalová bitva. Středočeši již několikátý rok po sobě aspirují na mistrovský titul, který jim loni unikl až v samotném Superfinále. Technologové mají ve svých řadách hned několik reprezentantů v čele s kapitánem Janem Jelínkem či ostrostřelcem Jiřím Curneym. Mladá Boleslav momentálně přišla o první místo v tabulce, když v posledních třech kolech poztrácela hned pět bodů.

„Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Zápas se bude hrát kvůli televizi na trochu zmenšeném hřišti, proto jsme na něm v týdnu trénovali. Doufám, že to přetavíme v naši výhodu. Zároveň věřím, že nás opět požene vyprodaná hala, fanoušci jsou letos neskuteční," pochvaluje si domácí kulisu Janeček.

Sokol doposud odehrál na Dašické dvě televizní utkání. V předloňské sezoně v ní podlehl Vítkovicím, za to v té loňské fantasticky otočil duel s Libercem. Vůbec poprvé se však mohou florbaloví fanoušci v hale těšit na přidaná místa na sezení.
„Vyzkoušíme variantu s výsuvnou tribunou naproti té hlavní. Sám jsem zvědavý na reakce samotných aktérů zápasu i fanoušků," dodává předseda klubu Vít Drašar.