Mezi jednotlivci budou hodnoceni veteráni, dospělí, mládež, hendikepovaní sportovci, trenéři, mimořádný výkon a kategorie Krajánek, určena pro sportovce, kteří vyrůstali v Pardubickém kraji a v současné době působí mimo region. U kolektivů budou oceněna družstva dospělých a mládeže. Do Síně slávy bude uveden jeden dlouholetý funkcionář.

Návrhy na ocenění sportovců mohou tělovýchovné jednoty, sportovní kluby, sportovní svazy, sportovní novináři a funkcionáři zasílat do 30. ledna na adresu Pardubické krajské organizace  ČSTV: K Vinici 1901, 530 02 Pardubice nebo elektronicky kspce.cstv@quick.cz. Kromě příjmení a jména sportovce musí návrh obsahovat, datum narození, adresu trvalého bydliště v Pardubickém kraji (kontaktní adresu), nutný telefon, email, klubová příslušnost, disciplínu a výsledky v roce 2012. V případě trenérů navíc výsledky jejich svěřenců. Reálnou naději na vyhlášení mají umístění do šesté příčky v mezinárodním měřítku (OH, MS, ME, SP) a mistři republiky. Podmínkou je sídlo oddílu (sportovce) v Pardubickém kraji.
Bez uvedení telefonu a e-mailové adresy nebude nominace přijata !

Výsledky této ankety může vedle odborníků ovlivnit i široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat po zveřejnění návrhů v Denících do 5. března 2013 na adresu Deníků „O Hvězdu Deníku".
Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Pardubického kraje se uskuteční 11. března 2013 od 18 hodin v kulturním domě v Holicích.