Semkli se a zatočili s nejbližším pronásledovatelem. Pardubická sestava připomíná v těchto dnech ementál. A v televizní dohrávce na ně čekal soupeř z těžšího soudku. Beksa se však s problémy popasovala, když po dlouhé době předvedla vynikající výkon v obraně.

Na pardubické čahouny si v této sezoně zasedla paní Marodka. Když už se jeden vylíže ze svých ran, vystřídají ho dva další… Pro utkání s Opavou se ocitli mimo palubovku tradičně již Zbyněk Pospíšil a nově Levell Sanders, Matthew Hezekiah a David Škranc. Petr Bohačík byl sice uveden na soupisce, ale do bojů kvůli charakteru svého zranění zasáhnout nemohl.

„Co se nám děje v týmu po celo sezonu, to před tímto utkáním vyvrcholilo. Měl jsem skutečně velké obavy, jak bude zápas vypadat. Naštěstí pro nás Opava nehrála tak agresivně jako v domácích zápasech," oddechl si po dohrávce pardubický kouč Dušan Bohunický.

První poločas nejlépe shrnul jeho opavský protějšek. Podle Petra Czudka se hrál z obou stran nemastný – neslaný až ospalý basketbal. jeho slova podtrhuje především úvod střetnutí. Skóre 2:1 po více než třech minutách basketbalový stav rozhodně nepřipomínalo. Slezané se na chvíli dostali do pětibodového vedení, o které přišli a po první čtvrtině mírně ztráceli. Stalo se tak především zásluhou navrátilce po zranění Ondřeje Kohouta. Od stavu 13:15 zaznamenal šest bodů.

Jeho ještě zářivější momenty přišly po přestávce. Ve třetí kvartálu dal jedenáct bodů a hlavně se podílel na rozhodujícím trháku Beksy. Těmito počiny ulehčil trenérovi volbu hvězdy utkání.

„Vrátil se Ondra Kohout a velmi to týmu pomohlo. Dalo to více prostoru ke hře ostatním hráčům. Všichni se dnes ukázali výborně v útoku, Na druhou stranu v první čtvrtině nás trápily zbytečné ztráty. Ve druhé půli jsme proměňovali jednoduché střely a hráli skvěle v obraně," pochvaloval si Dušan Bohunický.