Vedle vítězky a čtvrtého Juventuse, kteří měli jistý start už dříve, se do Velké kvalifikovali Cieszymir, Hastaven, Brambusch a dvojnásobný vítěz slavného dostihu Maskul, který doběhl na třetím místě.

Na start steeplechase cross country na 5800 metrů nastoupilo deset koní. Už na druhé překážce upadl Claudio a zbytek pole se držel pohromadě až k Irské lavici, kde spadl žokej Andrés z Potenza.

Na Hadím příkopu pak skončily naděje Irakliona a ztrácet začal Bandyta, který nakonec upadl na Havlově skoku před výběhem na travnatý ovál. Tam přiběhli nejdříve Maskul, Hastaven, Cieszymir a Juventus.

V závěrečném oblouku se pak mezi vedoucí čtveřici vmísila nenápadně běžící Sixteen, která měla ve finiši nejvíce sil a proběhla cílem jako první s náskokem sedmi délek. Tuhý boj svedli o druhé místo Maskul a Cieszymir, jenž byl úspěšnější o půl délky.

Po třetí kvalifikaci je tak ve 117. Velké pardubické oprávněno startovat 22 českých koní a čtyři zahraniční, kteří doma také splnili kvalifikační podmínky.

V hlavním dostihu nahradil v sedle Juventuse zraněného žokeje Josefa Váňu jeho syn. Váňa senior nastoupil v pátém dostihu v sedle Bejruta, ale na poslední překážce spadl a byl převezen do pardubické nemocnice. Před převozem si stěžoval, že necítí nohy, ale podle zpráv z nemocnice se už dokázal postavit.

Výsledky:

I. Malcom (ž. Faltejsek) - Vinnyfy - Life is Life,

II. Aljaška (ž. Myška) - Armator - Lirain,

III. Welldancer (ž. Bartoš) - Marka - Hirsch,

IV. Charccari (ž. Andrés) - Longmaster - Karlsbad,

V. York City (Mátl) - Ravenswood - Myanmar,

VI. Moning Let (ž. Andrés) - Tomis - Black Diamond,

VII. Sixteen (ž. Bartoš) - Cieszymir - Maskul - Juventus - Hastaven - Brambusch,

VIII. Hecer (ž. Faltejsek) - Akim - Belford,

IX. Demina (ž. J. Chaloupka) - Lakomec - Gayrin.