Celý ročník 2015/2016 tak bude patřit oslavám 20. výročí od založení florbalu v krajské metropoli.

„Dvě desetiletí jsou dlouhá doba a my je chceme společně s fanoušky náležitě oslavit. Na celou sezonu máme naplánovaných několik akcí," poodkrývá plány předseda pardubického klubu Vít Drašar.

Tehdy se florbal nacházel v nesrovnatelně odlišných podmínkách a za dvacet let existence urazil v Pardubicích pořádný kus cesty. Do dob úplných začátků se současní hráči extraligového A týmu vrátili při předsezonním focení.

„Opět jsme chtěli přijít s něčím originálním a napadlo nás, že bychom mohli v letošní kampani spojit minulost se současností. Na oficiálních fotografiích tak všichni hráči pózují v bílých tílkách a červených šortkách. Tedy v tradičním sokolském úboru," vysvětluje místopředseda klubu a opora týmu Martin Zozulák.

Hned první domácí utkání Sokola bude velkou událostí. Se střešovickým Tatranem se pardubický klub utká 26. září v Tipsport Areně. Na první letošní domácí zápas zve velký banner před nově zrekonstruovanou budovou Sokola Na Olšinkách.
„Na tomto plakátu je znázorněn právě kontrast mezi minulostí a současností florbalu u nás," zve k jeho zhlédnutí Zozulák.

Zrenovovaný Sokol bude dále dějištěm závěrečného společenského večera, který bude završením roku oslav.

„Datum jsme stanovili na sobotu 7. května, kdy již budou všechny soutěže ukončeny. Půjde o velmi významnou společenskou akci, na které se doufám sejdou všichni, co měli s pardubickým florbalem co do činění," těší se Drašar.