Pardubičtí florbalisté měli duel s posledním Litvínovem skvěle rozehraný. V průběhu utkání si vypracovali až pětibrankový náskok, o který však v poslední třetině přišli. Výhru domácím zachránil až v čase 59:06 Martin Zozulák.

Trenéři Ondřej Vichr s Milanem Koubkem zvolili v důležitém utkání herní variantu se dvěma formacemi, což od úvodního hvizdu neslo ovoce. Opět se potvrdil fakt, že jednou z nejsilnějších stránek Východočechů jsou první třetiny. V sobotu během ní nastříleli pět branek a vytvořili si pohodlný náskok 5:1.

Ivo Teichman zvládl trestné střílení

Bivojové se začali osmělovat až ve druhé části, kdy se po brankách Kropáčka a Kašpárka dostali zpět do zápasu. Tři vteřiny před druhou sirénou však bylo v jejich neprospěch nařízeno trestné střílení. To s přehledem proměnil Ivo Teichman a prokázal, že v posledních týdnech hraje ve velké pohodě. Po čtyřiceti minutách tak byl stav 7:3.

Ve třetí třetině se naopak ukázalo, kde Sokol nejvíc tlačí bota. V klidu dotáhnout dobře rozehraný zápas je již delší dobu téměř neřešitelný úkol a nejinak tomu bylo proti Litvínovu. Hosté vytvořili enormní tlak v brankovišti Jakuba Levínského, který měl plné ruce práce. Na čtyři střely ovšem nedosáhl, a tak se od 56. minuty začínalo opět od nuly.

Samotný závěr ovšem Bivoj nezvládl. Nejprve Sokolu nabídl další trestné střílení, které však Teichman neproměnil. Domácí se neprosadili ani v následné přesilové hře. Rozhodnutí tak přinesla až poslední minuta. Skvěle zahraná standardní situace a umístěná střela Martina Zozuláka rozhodla o tom, že všechny body zůstaly na Dašické.

Po první domácí výhře této sezóny se Pardubáci posunuli na desátou příčku tabulky. V příštím kole zajíždí Sokol k dalšímu důležitému zápasu do Ostravy, kde se představí v neděli 13. prosince.

Sokol Pardubice – SK Bivoj Litvínov 8:7 (5:1, 2:2, 1:4)

Branky a asistence Pardubic: Bahník (Janeček), Oubrecht (Brychta), Teichman (Zozulák), Chmelař (Janeček), Ďopan (Zozulák), Teichman (Pakosta), Teichman, Zozulák (Teichman) Sestava Pardubic: Levínský (Tvrdý) – Ďopan, Škeřík, Oubrecht, Lisa, Brychta, Kunt, Bartoš – Teichman, Zozulák, Dlesk, Janeček, Formánek, Chmelař, Junek, Bahník, Pakosta.

(nika)