I přestože byl v úterý oficiálně potvrzen doping v těle vítěze loňské 125. Velké pardubické Nikase, který tak bude s největší pravděpodobností diskvalifikován a budou se muset poprvé v historii slavného závodu přepisovat jeho výsledky kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu, má provozovatel pardubického závodiště, Dostihový spolek, i příjemnější starosti.

Jméno pojišťovny bude opět v názvu

Už dnes je totiž jasné, že letošní 126. ročník Velké pardubické ve svém názvu opět ponese jméno České pojišťovny.

„Jsme rádi, že i navzdory úternímu zjištění s námi pojišťovna opět uzavřela smlouvu o partnerství," nechal se slyšet ředitel Dostihového spolku Michael Skalický.

„Toto partnerství nepřetržitě trvá od roku 1995, i když poprvé si obě strany spolupráci vyzkoušely už o čtyři roky dříve. V podmínkách českého turfu je to jedno z nejdelších partnerství," poznamenal Michael Skalický.

Spojení Velké pardubické a České pojišťovny tak letos vstupuje už do dvaadvacáté sezony. Na listinu vítězů se za tu dobu zapsalo celkem dvanáct koní, mezi nimi i několik trojnásobných šampionů – Peruán, Tiumen či Orphee des Blins. Při prvním partnerství dostihu s Českou pojišťovnou v roce 1991 zvítězil počtvrté a naposledy Železník.

„Velmi si spolupráce s Českou pojišťovnou vážíme. Jde o dlouhodobé partnerství a o společné budování dobrého jména nejstaršího a nejtěžšího dostihu kontinentální Evropy," podotkl ředitel pardubického Dostihového spolku.

„Velká" se pojede 
v tradičním termínu

Letošní 126. Velká pardubická s Českou pojišťovnou se poběží v tradičním termínu, tedy druhou říjnovou neděli – 9. října. „Předcházet ji bude také již tradiční čtyřdílný seriál kvalifikací. První odstartuje v květnu," upřesnila mluvčí pardubického závodiště Kateřina Anna Nohavová.