V polabském derby vymetli z palubovky Kolín díky famóznímu nástupu do druhé půle. Získali dva body a v tabulce si upevnili druhé místo.

Druhá liga mužů: HC SKP Pardubice – HC Kolín 32:19 (15:12). Sestava a branky: Grus, Čekal - Novotný 1, Havlas 5/1 ze sedmičky, Hlaváček 3, Skalický 6/2, Faltejsek 7, Minařik 3, Nosil 5, Papoušek, Šmidrkal, Hrubý 2, Bauer, Černík. Trenéři Deml a Keřt.

V prvním jarním domácím utkání měli domácí oplácet kolínským podzimní dvougólovou prohru. Do zápasu nastoupili v téměř kompletní sestavě. „Po vyrovnaném začátku jsme se v 15. minutě dostali do vícebrankové vedení, které jsme do konce poločasu s jistotou udrželi. Po změně stran se namísto našeho tradičního hluchého období dostavil zdrcující nástup. Během deseti minut jsme se dostali do osmigólového trháku a o osudu tkání bylo rozhodnuto. Zbytek zápasu se dohrával víceméně z povinnosti a v exhibičním tempu,“ uvedl vedoucí družstva Stanislav Valenta, který tlumočil pochvalu od trenérů.

„Celý tým přistoupil k utkání velice zodpovědně. Základem naší výhry byl vynikající výkon obou brankářů a dobrá obrana. V útoku zářili ti nejzkušenější jako Faltejsek, Skalický a mladí Havlas s Nosilem,“ dodal spokojený Stanislav Valenta.