Pardubické házenkářky vyřadily ve druhém kole Českého poháru prvoligový tým. Účastník druhé ligy se tak může v další rundě těšit už na jeden z celků nejvyšší soutěže.

DHK Pardubice – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 26:22 (15:9).
Sestava a branky: Pardusová, Zdarsová – Stejskalová 5, Pekárková, M. Uhlířová 3, P. Uhlířová 2, Lucie Březovjaková 3, Kutíková 1, Leugnerová 6, Peřinová 2, Talacková 1, Kutíková 2, Hainzová, Řeháková.

Začátek se povedl podstatně lépe pardubickým házenkářkám. Dokonce donutily hostujícího trenéra k brzkému oddechovému času. Po čtrnácti minutách totiž svítilo na výsledkové tabuli 10:2! Domluva Brodu pomohla a hra se vyrovnala. Ne však skóre. V druhém dějství „broďačky" zvýšily tempo i důraz a domácí hráčky měly plné ruce a nohy práce. Počáteční nápor soupeřek se jim však podařilo zachytit, a jelikož pokračovaly v aktivní hře, udržovaly si dostatečný náskok. Nejblíže pustily hostující družstvo na rozdíl čtyř branek, a to se ukázalo jako rozhodující moment překvapivého postupu.

„Jsem rád, že děvčata dodržela dané pokyny a přesto, že jsme zkoušeli nové herní varianty, zápas zvládla. Hodně mě překvapila chutí do hry, což je mnohdy více, než um," konstatoval po zápase pardubický trenér Rudolf Šimon.

DHK Pardubice pořádá nábor pro sportovně založená děvčata ročníků 2000 – 2007. Tréninky v září na venkovním hřišti Gymnázia Dašická v úterý nebo ve čtvrtek od 16 hodin. Info: Petr Voženílek 604 241 754.