HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HbK Karviná 3:2 (2:0, 1:1, 0:1).

Že by první zápas sezony zvedal ze sedadel? Ne, to ani náhodou. Do Pardubic dorazil houževnatý protivník, který domácímu celku nedal ani metr hrací plochy zadarmo. „Krásy utkání moc nepobralo, to je pravda. Soupeř se snažil hru kouskovat a tím nám hru znepříjemnit," prohlásil pardubický útočník Štěpán Hrnčíř.

Důležitá byla první třetina, v níž se domácímu celku podařilo vstřelit dvě branky. Klidně jich mohlo být i víc, jenže s proměňováním šancí byli Pardubičtí už na štíru. Karviná přesto od své defenzivní taktiky neupustila a snažila se ji dodržovat celý zápas. Trpělivá hra se jí začala vyplácet v poslední části, kdy snížila na 2:3. „Malinko jsme ji tím posadili na koně, ale závěr utkání jsme si pohlídali," konstatoval Hrnčíř.

Fakta branky Pardubic: 5. Urbanec, 11. Filip, 27. Kubeš. Střely: 26:16. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Pardubice: Smekal Filip, Mašík, Hák, Mokříž, Kamaryt, Barva Kubeš, Bílý, T. Skřivánek Hodr, Urban, Merta (22. Ingršt) Zemánek, Hrnčíř, Urbanec.

Jiří Mašík, trenér Pardubic: „Od začátku jsme chtěli diktovat tempo hry a být hodně aktivní. Hosté ale přijeli s velmi defenzivní taktikou, hra se neustále přerušovala, vznikaly drobné šarvátky a na koukání to moc hezký zápas nebyl. My jsme se bohužel trošku přizpůsobili. Místo abychom nastříleli šest branek a v klidu ten zápas odehráli, tak z toho nakonec bylo trošku drama.Počítají se tři body, ale předvedená hra nebyla dobrá. Na druhou stranu to byl první mistrovský zápas a věřím, že náš výkon půjde nahoru." (re)