Letos, jako obhájce bronzu obsadili ve finále této soutěže, které se konalo na plzeňském stadionu, pátou příčku. Vítězství si vybojoval letitý suverén této soutěže Dukla Praha, druhá byla Univerzita Brno a třetí Olymp Praha.

Nejlépe bodujícím členem Hvězdy se stal s devatenácti body Jiří Vondráček. V trojskoku zvítězil výkonem 15,79 metrů. Ve skoku dalekém ještě přidal třetí místo za pokus dlouhý 7,07 m.

Po jedenácti bodech získali do pardubické pokladnice oštěpař Jaroslav Jílek, vrhači Michael Šíp a Jan Touš, skokan Matyáš Dalecký a chodec Lukáš Gdula. Jaroslav Jílek vyhrál soutěž v hodu oštěpem, když třetím pokusem poslal oštěp do vzdálenosti 73,94 metrů. Matyáš Dalecký startoval ve skoku vysokém a výkonem 211 cm si zajistil také první příčku. Pro vítězství si došel i nejlepší český chodec Lukáš Gdula, když 5 km dlouhou trať zvládl za 21:21,23 min.

„Všichni naši kluci předvedli výborné výkony. Páté místo je trochu pohoršení oproti minulým sezonám. Nicméně, někteří závodníci, co vždy hodně bodují, nemohli nastoupit kvůli zranění. Jedná se tedy o skvělý úspěch,“ hodnotí pátou příčku vedoucí pardubického družstva Iva Toušová.

„Extraligová sezona 2017 je za námi a hodnotím ji kladně. Opět jsme prokázali, že se můžeme měřit s nejlepšími českými týmy, které zaštiťují vrcholová střediska, a že Pardubice jsou městem, kde se atletice daří,“ podotýká Iva Toušová.