Jako první absolvoval Jaroslav Petrouš svůj závod v hodu diskem. Nejprve se musel popasovat s organizátory, když v sektoru ještě těsně před soutěží neměl své disky. Nejspíš i adrenalin pomohl tomu, že Jarda předvedl skvělý výkon 44,11 m, na centimetr stejný výkon jako před 3 týdny v Emirátech, a získal bronzovou medaili.

Oproti původním plánům na Světovém poháru v Tunisku nastoupil Jarda hned druhý den proti 15 soupeřům v disciplíně hod oštěpem. Protože u něj není tato disciplína příliš obvyklá, využil příležitosti ozkoušet si závodní režim před startem na Mistrovství Evropy v Polsku. Do závodu nešel s velkým očekáváním. Byla opět zima, jen 10 stupňů a celou dobu vydatně pršelo. O to větším překvapením byl skvělý výsledek. Z nového osobního rekordu a výkonu 28,75 m se vyklubal nový český rekord!!! Jarda posunul svůj vlastní český rekord z roku 2017 o více než metr (původně 27,64 m). V hodu oštěpem skončil na 10. místě.

Ilustrační foto.
Florbalová stopka. Play down se nehraje, nižší soutěže bez postupů a sestupů

Třetím závodní den na Jardu čekal závod ve vrhu koulí. Tentokrát počasí přálo víc a projevilo se to na výkonech i na náladě sportovců. Jarda v silné konkurenci opět předvedl skvělý výkon – 11,13 m a tím definitivně uzavřel svůj „tuniský 3boj“! Skvělými výkony předestřel skvělou připravenost na letošní sezónu i navzdory tvrdým opatřením a ztíženým podmínkám pro přípravu. Příštím závodem bude zřejmě květnová Zlatá treta! Hodně zdaru!

Eva Hrdinová