Pardubičtí borci se pokusí přetnout dlouhou šňůru nezdarů se Zlínem. Českými a Slovenskými reprezentanty nabitý celek, ale má logicky opačné úmysly. Dál vládnout této zemi na sledge hokejovém ministerstvu. Ale pozor opozice může stavět na vzestupné formě. S výsledkových statistik této sezony je patrné, že herně mají Mustangové nejlepší formu za poslední roky!

„Je před námi opět velká výzva. Za poslední čtyři roky se jedná o naše třetí finále a tak bychom rádi prolomili zlínské prokletí. Máme s nimi velmi záporné statistiky. Za poslední roky jsme je nebyli schopni porazit,“ říká trenér Michal Tereska.

Proč? „Vždy nám uteče začátek, kdy přes naší převahu nejsme schopni proměňovat šance. No a pak v duchu hesla Nedáš – dostaneš si necháme utéct skóre. A pak marně ztrátu doháníme. Je to v každém utkání jako přes kopírák,“ kroutí hlavou pardubický lodivod.

Co s tím? „Budeme se muset prostě kousnout a maximálně zjednodušit hru. Jinak si jedeme finále užít. Přeci jen s pocitem nejhůře vicemistrů je nálada méně nervózní. Ale prostě už je čas na změnu. Teď jen bude záležet ještě na marodce a pak na tom pověstném štěstíčku,“ neopomíná dodat Michal Tereska.