Závodilo se ve dvou kategoriích. Ve formách, což jsou sestavy bojových technik, u kterých se hodnotí technika a dojem z nasazení a rovněž v bojích. V obou pardubičtí karatisté sbírali cenné kovy.

„Naši závodníci získali jedenáct pohárů a tři medaile. V celkovém pořadí nás to vystřelilo na první příčku,“ netajil radost předseda klubu Pavel Trunec. Na MČR byly vyhlášeny i výsledky celoroční Ligy MSKA-CZ, v kategoriích oddíl, boje žen, boje mužů, formy a absolutní.

„Závodníci z jednotlivých klubů oddílů sbírají body na čtyřech ligových soutěžích. Letos to bylo napínavé a nakonec velmi těsné. S rozdílem několika málo bodů jsme obsadili třetí místo,“ vysvětluje Pavel Trunec.

Sezonní účty
Mistrovství České republiky
Formy – secunda: 4. Youness Serbouti, tertia: 3. Nikola Novotná, quarta: 2. Aleš Hajdák, 3. Martin Goláň, contra: 2. Dalibor Mrňávek, 3. Kristýna Krejzlová.
Sparing a boje – muži oranžové pásy do 16 let: 3. Serbouti, ženy oranžové a žluté: 3. Iveta Špačková, muži oranžoví: 1. David Šulc, ženy zelené: 3. Novotná, muži zelení: 2. Jiří Novák, 4. David Puchoň, muži modří: 1. Goláň, 2. Hajdák, ženy absolutní: 2. Krejzlová, muži absolutní: 1. Mrňávek.

Česká liga MSK
Absolutní: 2. Serbouti, 3. Goláň. Boje muži: 3. Puchoň, 4. Serbouti, 5.Goláň. Boje ženy: 5. Špačková.

(zz)