Závěr ve slavnostním hávu… Starší žáci HC Jestřábi Přelouč ukončí podzimní část soutěže velkolepě. Občanské sdružení Ulice si hraje v rámci svého projektu Ulice si hraje – Plníme si sny, přiveze zítra od 10 hodin na hřiště Pod parkem doprovodný program právě pro ně. Při jejich dvou zápasech od 13 a 15 hodin s TJ Sršni Svitavy si tak mohou plnit svůj sen.
Počátky hokejbalu v Přelouči se datují od roku 1982. To když SSM Tesla začala pořádat jednodenní turnaje na přeloučské střelnici. O tři roky později se parta pod vedením Miroslava Štajnera nechala zaregistrovat na Českomoravském svazu hokejbalu pod hlavičkou Jestřábi Přelouč.

V současné době se na hřišti Pod parkem rvou o vítězství nejen týmy mužů a starších žáků, ale také družstvo žen – Roštěnky. Právě ale starší žáci, kteří hrají soutěž s názvem MČR Východ, měli svůj sen ukončit podzimní část jinak než je normálně běžné.
„Kluci se snaží celou sezonu, a ani prohry je neodradí. Všichni chodí pravidelně na tréninky a zlepšení hry je znát. Proto jsem oslovila občanské sdružení Ulice si hraje, aby dětem splnilo jejich sen," uvedla Lucie Chalupová, vedoucí jestřábího družstva.
Starší žáci HC Jestřábi Přelouč zahájili mistrovskou sezonu vysokými prohrami, nicméně zásluhou obětavé práce trenéra Tomáše Hájka a jeho asistenta Luďka Tesáka šli herně nahoru. Momentálně si již ostatní týmy do Přelouče nejezdí pro jistou výhru, ale o body tvrdě bojovat.

„Kluci zabrali, jejich touha po vítězství je veliká. Je to znát i na kvalitě naší hry," poznamenal trenér Hájek a jeho asistent Tesák dodal:
„V této sezoně jsme ještě nezvítězili. Věřím ale, že v sobotu to dokážeme."

A co je vlastně snem starších žáků Jestřábi Přelouč? Nejen zvítězit nad silným soupeřem, který jistě Sršni ze Svitav představují, ale prožít tu pravou sportovní atmosféru s velkou podporou diváků. Chlapce a dávky z Jestřábů totiž podpoří nejen přeloučští fanoušci, ale pěsti jim bude držet rovněž Martin Zach. Muž roku 2009 bude zároveň celý sportovní den moderovat a v plnění přání nezůstane sám. Od toho je tu také hudební uskupení Jamestown.
„Když nás občanské sdružení oslovilo, zda bychom  jako kapela  klukům splnili jejich sen, zahráli písničky mezi utkáními a tím oživili atmosféru zápasu, neváhali jsme ani chvilku," uvedl lídr skupiny Itcho Pčelár, jinak letošní finalista Superstar.
Kromě kultury se nejen hokejbalové naděje mohou setkat se sportovními osobnostmi. Ať už zdaleka nebo z blízkého sousedství.

„V rámci dvoudenního programu dětem do Přelouče dopravíme několik zajímavých osobností. Dnes se uskuteční beseda se žáky základních škol. Dětem o svém splněném snu bude vyprávět olympijský vítěz v akrobatickém lyžování Aleš Valenta. Dále je do tajemství sportovních úspěchů zasvětí vicemistr světa ve fotbale do dvaceti let Luděk Frydrych, obránce FK Pardubice a bývalý přeloučský hráč Josef Janecký a basketbalový talent Petr Heřman. Tento přeloučský odchovanec má slušně našlápnuto ke kariéře v NBA," vypočítala jedna z organizátorek Ivana Klucká.

Sobota už ale bude patřit protažení těla. Od deseti hodin je připraven bohatý doprovodný program, kdy se například bude volit nejhezčí dívka a nejaktivnější fanoušek.  Děti si zasoutěží o ceny, zaskáčou na trampolíně. Nechají si od profíků pomalovat obličej a užijí si jak zápasy, tak vystoupení Jamestown.

„Celý tento dvoudenní program by se neobešel bez podpory partnerů, kteří nám bez nároku na honorář se vším pomáhají. Děkujeme jim a také všem zúčastněným, pořadatelům, kteří svůj volný den vyplní právě pomocí plnit sny někomu jinému," uvedla za občasné sdružení Ulice si hraje Šárka Pfeiferová .