Jde o sportovní akci, která každoročně patří mezi nejlepší v celé ČR. Díky rovinatému terénu zde má spousta běžců příležitost zaznamenat své osobní maximum. Trasa začíná na Malšovickém stadionu, odkud závodníci běží centrem do Malšovic a pak do příměstské části Malšova Lhota. Následně na účastníky čeká příjemný 10 km dlouhý okruh po asfaltové cyklostezce nádherným prostředím Městských lesů. Maratonci tento okruh běží třikrát, půlmaratonci jednou. Poté se všichni vrací stejnou trasou do cíle.

O Hradeckém půl/maratonu
• Závod na 21,097 km a 42,195 km, start i cíl v centru města – certifikovaná trať
• Oceněno TOP Ten běhů v ČR 2016, 2017, 2018, 2019 – 3. místo běžecká akce roku
• Jedna z nejrychlejších tratí v ČR – každý rok padne spousta osobních rekordů
• Pravděpodobně nejhezčí trasa městského půlmaratonu v ČR
• Od svého založení v roce 2013 největší sportovní událost východních Čech
• Přebor ČR záchranných a bezpečnostních složek v půlmaratonu
• Dětské závody, závody dvojic na 2x 10,5 km, Lidový běh na 5 km
• Sportovní den pro celou rodinu Hradec na nohou

Hradec se již dávno zapsal na vytrvaleckou mapu ČR jako dějiště největší podzimní běžecké akce u nás. Tento závod se i v loňském roce umístil v prestižní anketě pořádané Českým atletickým svazem v Top 10 nejlepších běžeckých akcí v ČR.

Jubilejní 10. ročník Olfincar Hradeckého půl/maratonu se koná 2. října 2022. Start i cíl jsou jako v minulém roce umístěny v blízkosti rekonstruovaného Malšovického fotbalového stadionu poblíž historického centra města.

Olfincar Hradecký půl/maraton 2021Olfincar Hradecký půl/maraton 2021Zdroj: David Antoš„Velmi rychlá trasa je již léta prověřena a tak není důvod něco měnit. Právě koncept jednoho okruhu uprostřed hradeckých lesů, které hrají všemi podzimními barvami, je velkým lákadlem pro několik tisícovek běžců,“ říká ředitel závodu Roman Šinkovský.

Samozřejmostí je certifikace trati, což by mohlo přilákat celou českou špičku, která si se bude chtít vylepšit své osobní rekordy.

Bohatý program začíná dětskými závody, které proběhnou na stejném místě před hlavními závody. V 11.15 hodin startují maratonci a ve 12.30 závod na poloviční distanci. Součástí sportovního dne je i Lidový běh na pět kilometrů. Celý den budou navíc probíhat doprovodné akce pro celou rodinu. Více na www.sportvisio.cz

Z tiskové zprávy