Na start se postavilo na sedm desítek jezdců z celé republiky. Ze čtyř rozjížděk postoupili hladce všichni favorité. Problémy měl pouze Tomáše Jůza, který svůj stroj musel do cíle dotlačit kvůli poruše zapalování. Přesto stačil postoupit do jedné ze tří semifinálových jízd. Semifinále rovněž nepřinesla překvapení až na několik lehčích pádů na mokré trati, které si vyžádaly pouze odřeniny jezdců.

Malé finále se stalo kořistí Jaroslava Havlase z JAHA týmu Přelouč, jenž si tak zajistil účast ve velkém finále. Před zahájením velkého finále se jezdci na prvních místech seřadili podle startovních čísel 1, 2 a 3 – tedy Krejčí, Sokol a Jůza a takto odkroužili téměř celé finále. V posledních metrech se však zadřel motor u stroje obhájce celkového prvenství Pavla Krejčího, a tak na první místo postoupil Michal Sokol, kterého však v předposlední zatáčce předjel bez ztraceného výfuku jedoucí Tomáš Jůza. Tomu se podařilo závod v Sopřeči vyhrát již pošesté. Největší radost měl však Aleš Houska, který opět stanul na stupních vítězů a tím se dostal na první místo v průběžném pořadí.

Konečné pořadí Stadion crossu Sopřeč: 1. Jůza (St. Čívice), 2. M. Sokol (St. Hradiště), 3. Houska (Moped Sport Pardubice), 4. Ulčák (Frýdek Místek), 5. Rezek (Náchod), Hrůša (VORS Brozany), 7. Šanda (Moped tým Břehy), 8. Nešetřil (Čívice), 9. Z. Sokol (Hradiště), 10. Kopáč (Břehy).
Průběžné pořadí Stadion cup 2007: 1. Houska 41 bodů, 2. Krejčí 35 b. 3. Hrůša 34 b., 4. Ulčák 34 b., 5. Rezek 30 b., 6. Nešetřil 28 b., 7. Jůza 25 b., 8. M. Sokol 22 b., 9. Šanda 19 b., 10. Novák (Břehy) 16 bodů.