Tou největší je letos již 46. ročník silničního běhu s názvem Desítka Hvězdy Pardubice. Závod, v němž se běžci popasují s okruhem v ulicích sídliště Dukla, je pro běžce všech kategorií i ročníků. Oblíbeného běhu se účastní pravidelně téměř 200 závodníků a pro všechny věkové kategorie si pořadatelé připravili věcné odměny a finanční prémie.

Pro milovníky běhání, kteří si netroufnou na desetikilometrovou trať, je připraven Lidový běh ulicemi Dukly o délce 2,5 kilometrů. Organizátoři nezapomněli ani na ty nejmenší. Malí závodníci se i letos budou moci zúčastnit oblíbeného běhu pro rodiče s dětmi. Budoucí sprinteři, kteří si poradí se 400 metry na tartanové dráze, milé překvapení rovněž nemine.

Na travnaté ploše se uskuteční jedna z největších akcí svého druhu pro tělesně postižené sportovce. 19. ročník Velké ceny a 18. ročník KB Českého poháru v atletice vozíčkářů nabídne vystoupení nejlepších českých atletů. Chybět nebudou reprezentanti ani účastníci světových šampionátů i paralympijských her.

Závod vozíčkářů celou akci zahájí hned po slavnostním představení zúčastněných sportovců v 10.20. O půl jedenácté pak odstartuje Lidový běh. Začátek hlavního závodu je v 11 hodin, těsně po něm bude následovat avizovaný běh pro rodiče s dětmi na 400 metrů.

Jana Kárníková