Lahůdky dne
Finále: Kenya – HT Cepy (9.30, 12.00, případné rozhodující utkání 14.30), vše hřiště Pod Parkem.
O třetí místo: BC Motor Stars Jih – Devils (8.30 a 11.00), hřiště Pod Parkem.
Slavnostní banket: Občanská záložna Přelouč (19.00).

 Cepy by rády dosáhly na zlatý hattrick, Kenya by naopak chtěla poprvé otevřít zlatou bránu, Devils touží po premiérovém obtěžkání některé z medailí a Motor se pokusí potvrdit pověst jednoho z nejúspěšnějších týmu historie. Jinými slovy: dnes se vyplatí zavítat na hřiště Pod parkem.

Ve finále se střetávají staří známí. Hokejbalisté týmu Kenya by mohli psát romány na téma Prokleté Cepy… V jeho historických archívech jsou vedeny tři stříbrné placky, který také získal ještě pod názvem Jamaica. Úspěch to jistě je, ale oni chtějí více.

„Na tento tým, jehož základ vzešel z nejlepší éry dorostu HC Jestřábi Přelouč je to trochu málo. O ten poslední krok na piadestal je připravil vždy a paradoxně jeden jediný tým. A to král posledních let HT Cepy," podotýká Vladimír Novotný, jeden z organizátorů Přeloučské ligy.

Na Cepy přesně sedí předělená věta anglického fotbalisty Linekera. ten měl kdysi prohlásit: „Fotbal je hra, kterou hraje dvaadvacet hráčů a vždy v ní zvítězí Němci." A naše parafráze? Hokejbal je hra, kterou hraje šest hráčů a vždy v ní zvítězí Cepy…

„Je to tým se zkušenostmi, které se nejvíce prokáží v momentech rozhodujících chvil daného významu v určitém zápase. To je síla, která posunuje tento celek po většinu k metám nejvyšším," vysvětluje Vladimír Novotný.
Suma sumárum. Finále má už před vhozením první bully svůj náboj.

O zbývající medaili se stejně jako před rokem střetnou družstva Motor Stars Jih a Devils. Vloni ukořistilo bronz prvně jmenované.

„Dle aktuální formy je i tentokrát mírným favoritem Motor. V repríze semifinálových zápasů s Cepy prohrál na zápasy 0:2, ale v loňské sérii v bitvách o postup do finále nejúspěšnější tým za poslední roky naší soutěže potrápil o poznání více," říká Novotný.
Favorit je zřejmý. Nicméně, je pravda, že Devils ani do čtvrtfinálových bojů nenastupovali v pozici silnějšího.

„Jelikož základní část, vloni čtvrtým Čertům, nevyšla podle představ, více se věřilo Rockets. Jenže ve čtvrtfinále vítěze základní části pořádně zaskočili. V semifinále už ale na Kenyu nestačili," připomíná Novotný, který ještě k souboji o bronz dodává:
„Motor vždy v utkáních play off ožívá. Hráče Devils však bude hnát odhodlání, že si ještě nikdy v historii nesáhli na některou z medailí."

Z předchozích vět, se dá vyčíst, že všechny čtyři týmy jsou schopny nabídnout hru plnou napětí, dramatičností a pohledného hokejbalu.

„Vedení soutěže zve příznivce tohoto sportu na finálový den pod městský park," nepřímo verbuje Novotný.

Zúčtování 29. ročníku je na řadě večer finálového dne. Už tradičně na slavnostním Banketu v prostorách Občanské Záložny. Bude se tam odměňovat. Někdo bude na vrcholu štěstí druhý pak zklamanější.

„Po vyhlášení všech účastníků letošního ročníku a individuálních soutěží, se bude hodnotit i bavit u tónů připravené diskotéky až do ranních hodin. Ti, kteří si ještě nezajistili vstupenky a chtějí být u toho, mají možnost si je zakoupit na stadionu a poté v záložně," radí Novotný.