Ano dvacátý druhý ročník Přeloučské zimní ligy patří do minulosti. A stál za to. V rozhodujícím finálovém duelu po letech určily vítěze až samostatné nájezdy. Celkově šlo o jeden z nejvyrovnanějších ročníků.

šestý titul stál Cepy kromě vydaných sil a potu i hodně nervů. Zdá se, že jejich hráči je mají z pravé švédské oceli.
„V prvním zápase hrála Kenya svůj typický hokejbal, který zdobí důraz.  Za stavu 1:2 nás zachránil Raška po pasu Vlasáka. V nájezdech jsme si věřili. Přestože jsme ve druhém  duelu vedli, neuhlídali jsme tradičně výborné Svobodu se Šoltou. I přes naší snahu soupeř vyhrál zaslouženě. A rozhodující zápas? Ten si vzal na povel hokejbalový Bůh," okomentoval s nadsázkou nervy drásající bitvu kapitán vítězů Libor Komůrka, který k triumfu dodal:
Jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat ligový rekord Volkswagenu. Kenya však naznačila, že by to mohla být ona, kdo bude diktovat směr v dalších letech Přeloučské ligy. Ze šesti titulů, co máme, byl tento pro nás určitě nejtěžší a překonal i ten náš první titul proti legendárnímu Motoru."

Kenya sice získala „pouze" stříbro (potřetí), ovšem to má hluboký nádech zlatého kovu.
„Určitě jsem se sezonou spokojen. Předváděli jsme výborné výkony. Měli jsme skvělého týmového ducha, který nás dotáhl až do finále. Tam jsme narazili na nejzkušenějšího z nejzkušenějších soupeřů, a ten díky tomu přetlačil sérii k vítězství. Diváci se určitě bavili, a to je to nejdůležitější. Klukům děkuji za obětavé výkony, a je jen škoda, že nám vysněný titul proklouzl mezi prsty až v loterii samostatných nájezdů. Pevně věřím, že ten pohár v budoucnu vybojujeme," burcuje své souputníky z Kenyi nejlepší střelec play off Petr Svoboda.
Bronzové medaile (osmý cenný kov) si pověsily na krk hokejbalisté Rockets. Může se to zdát být málo, nicméně ani obhájce prvenství určitě umístěním na bedně nepohrdá. Moc dobře ví, že každý cenný kov v Přeloučské zimní lize má ohromnou hodnotu.

„Jelikož v prvním duelu o třetí místo jsme si oba dva góly skoro vstřelili sami, tak nám Čuníci prakticky šest zápasů za sebou nedali branku. Jinak ve vyřazovacích bojích  jsme doplatili na malý počet hráčů. Otěže na svá bedra museli vzít hráči kteří hrají za starou gardu. Proto si medaile ceníme," říká kapitán Rockets Michal Kobera.
Vítěz základní části nakonec úplně ostrouhal. Čuníci tak medailový post (loni stříbro) neobhájili.

„Po vydařené základní části, bylo naše očekávání větší. Bohužel nám chybělo trochu štěstí k postupu do finále. V souboji o bronz jsme narazili na naše prokletí. Vždyť Raketám, jsme už dvě sezony nedokázali vstřelit gól. Alespoň to se změnilo. Jinak pochopitelně děkuji celému našemu týmu za letošní sezonu," poznamenal za nejsmutnějšího z kvarteta závěrečných bojů Martin Kazimír.  (fad, zz)