Knapová bodovala hned v úvodním závodě na klasické trati (7,7 km). „Byl to velmi náročný závod a osmnácté místo ve světové konkurenci je pěkné,“ uvedla pětadvacetiletá závodnice. 

Kubelkovi na 11,7 kilometru dlouhé trati utekly světové body o dvě příčky. „Fyzicky jsem se cítil připravený. A když jsem dorazil do cíle totálně vyčerpán, věděl jsem, že rychleji by to nešlo,“ přijal 42. místo Tomáš Kubelka.

Vše si vynahradil na krátké trati, kde překvapil dvacátou příčkou. „Na startu by mne ani ve snu nenapadlo, že zaběhnu takhle dobře. Top dvacet je naprostá paráda,“ radoval se z prvních bodů ve svěťáku pardubický běžec. 

Knapová skončila až třicátá sedmá. „Snažila jsem se popohnat regeneraci, přesto jsem se na startu cítila jak po uběhnutém horském maratonu. Protrpěla jsem si ho od startu až do cíle,“ přiznala česká reprezentantka.

Světová série vyvrcholila závodem sprintových štafet a oba pardubičtí běžci byli u toho. U Knapové se nominace očekávala, Kubelkův start v A družstvu byl však překvapením. „Na všech už byla vidět velká únava. Bojovali jsme až do konce a bylo z toho šesté místo,“ dodala Knapová.
Ta v celkovém hodnocení letošního Světového poháru skončila čtyřicátá. Kubelka obsadil 73. místo. (kli)