Lukáš Gdula z pardubické Hvězdy se stal opět mistrem republiky. Hlavně ale svým nejlepším osobním výkonem 3:59:03 hod pokořil nominační limit pro srpnové mistrovství světa. Jeho mladší bratr Tomáš, který je věkem junior, obsadil v chůzi na 20 km v kategorii mužů třináctou příčku. V cíli mu naměřili čas 1:43:11 hod.

V areálu Dymník nedaleko Rumburka se bojovalo o republikové medaile v přespolním běhu. Nejúspěšnějším pardubickým závodníkem se stal junior Dominik Kubec z Hvězdy. Na šestikilometrové trati zvítězil, když jako jediný dokázal svůj čas stlačit pod dvacet minut. Zlatou medaili mu zajistil čas 19:58 min. Ve stejné kategorii se představil i jeho oddílový kolega Pavel Hladík, ten v čase 21:22 min obsadil osmou příčku. Kategorie mužů byla rozdělena na mílaře a vytrvalce. Mezi mílaři, kteří před sebou měli čtyři kilometry, se prosadil Pavel Dymák z Hvězdy. Časem 12:57 min si doběhl pro třetí příčku a tedy bronzovou medaili. Mezi vytrvalci se na trati 10 km potil i Jan Janů, který obsadil časem 33:41 min páté místo, a Tomáš Procházka, který doběhl za 38:28 min devatenáctý.
Pardubická Hvězda měla svého zástupce rovněž v kategorii dorostu. Byl jím Michal Růžek, který čtyřkilometrovou trať urazil za 15:25 min a figuroval na 31 místě. Všichni zmiňovaní atleti patří do běžecké skupiny trenéra Miroslava Wastla.

Jana Kárníková