Nejenom že se mu za barákem hraje Světový pohár, ale on na něm může se svým týmem být. Ba co víc, na hrací ploše ČEZ Areny se setká už dnes (18.45) s kanadským výběrem. Ještě před tím však Autoskláře čeká střet se švýcarským zástupcem (10.00).

Pane trenére, co od Světového poháru očekáváte a s čím jdete do turnaje?
Na úvod bych chtěl říct, že se moc těšíme. Je to obrovská akce, svátek našeho sportu a jsme rádi, že se toho můžeme zúčastnit. Vyzkoušíme si jiné styly hokejbalu, poměříme se na mezinárodním poli. To jsou všechno zkušenosti k nezaplacení. Takže si to chceme užít a předvádět kvalitní hru.

Kam sahají ambice vašeho týmu ve skupině a pak ty celkové?
Když to trošku přeženu, tak je jedno jak ve skupině skončíme, protože všechny týmy postupují dál. Pouze první ve skupině je nasazený přímo do čtvrtfinále. Samozřejmě se budeme snažit skupinu vyhrát, ale pokud se nám to nepovede, není to žádná tragédie. Celkově, ale chceme uspět. Když se reálně podívám na sílu soupeřů, tak si myslím, že každá medaile z tohoto turnaje bude velký úspěch.

Povězte, jak je reálné v této konkurenci plány naplnit?
Všichni kluci měli už od letní přípravy i díky tomuhle turnaji zvýšenou motivaci a poctivě na sobě makali.Vyšla nám příprava, kdy jsme vyhráli celý Český pohár a rovněž vstup do extraligy máme solidní. Tedy až na malé zaváhání v Jihlavě. Takže v týmu panuje dobrá nálada a pohoda. Navíc máme široký kádr. Naposledy jsme v Ústí hráli na čtyři kompletní pětky. Věřím, že je reálné abychom se o to přední umístění poprali.

Los skupin vám nakloněn. Vždyť hrát proti kanadskému výběru je sen asi každého trenéra?
To je bez debat. Poprvé přijede kanadský tým do Evropy a my jsme rádi, že nám ho los přidělil. Je to i pro fanoušky velké lákadlo. Znám kanadský hokejbal z mezinárodních akcí,tak uvidíme s čím přijede tento tým. I když si myslím, že se jejich styl moc lišit nebude. U nich to jsou většinou hokejisti. Takže budeme mít co do činění s hodně rychlým a důrazným hokejbalem.

Hrajete doma navíc proti soupeřům zvučných jmen. Žádný „Jindřichův Hradec". Sálá z vašich svěřenců touha předvést se a třeba se i prodat do předních evropských klubů?
O motivaci se opravdu nemusíme bavit. Cítím z týmu velké odhodlání a chuť. Navíc zahrát si v ČEZ Areně mělo sen plno našich kluků. Chodí tam na hokej a najednou na tu plochu vyběhnou sami. Před svými známými a rodinami…

Budete mít na své straně diváky a tudíž podporu o které se vám ještě nikdy nesnilo, viďte?
Pardubice, potažmo celý východočeský region je hokejbalově strašně silný. Přál bych si, aby do hlediště našlo cestu hodně diváků. A věřím, že nám naši fanoušci pomůžou svým povzbuzováním k ještě lepšímu výkonu.

Co může Světový pohár dát pardubickému hokejbalu?
Hrozně moc. Je to velká událost, kterou lidé vnímali dopředu. Navíc je s touto akcí spojeno mnoho doprovodného programu. Zaměřeného na děti a mládež. A hlavně v sobotu budou naše mládežnické týmy hrát své utkání také v ČEZ Areně, což pro ně bude nezapomenutelný zážitek. Pracujeme hodně s mládeží a přejeme si, aby i tato akce dovedla další šikovné děti do našeho oddílu nebo zkrátka k našemu sportu.

Je tu ještě jeden důvod, aby se akce povedla…
Přesně tak. Náš hokejbalový svaz uvažuje o pořádání mistrovství světa v České republice. Pokud nyní uspějeme pořadatelsky, tak je reálná šance mít  šampionát u nás v Pardubicích. (zasní se)